Θεσσαλονίκη: Κλειστή η Εθν. Αντιστάσεως λόγω καθίζησης οδοστρώματος και «πτώσης» λεωφορείου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεσσαλονίκη: Κλειστή η Εθν. Αντιστάσεως λόγω καθίζησης οδοστρώματος και «πτώσης» λεωφορείου
Νωρίτερα το πρωί υποχώρησε τμήμα του οδοστρώματος με αποτέλεσμα να ανοίξει τρύπα και να πέσει μέσα το μπροστινό μέρος ιδιωτικού λεωφορείου.

Κλειστή είναι η οδός Εθν. Αντιστάσεως, στο Βότσι Καλαμαριάς, όπου νωρίτερα το πρωί υποχώρησε τμήμα του οδοστρώματος με αποτέλεσμα να ανοίξει τρύπα και να πέσει μέσα το μπροστινό μέρος ιδιωτικού λεωφορείου, που ήταν ακινητοποιημένο, μεταφέροντας εργαζόμενους επιχείρησης.

Η Τροχαία αποφάσισε να διακόψει την κυκλοφορία όλων των οχημάτων επί της Εθν. Αντιστάσεως, από τη συμβολή της με την Περιφερειακή Οδό έως τη συμβολή της με την οδό Αιγαίου, ενώ η κίνηση εκτρέπεται από το ύψος του Φοίνικα μέσω της Περιφερειακής Οδού και της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών.

Στο σημείο όπου σημειώθηκε η καθίζηση βρέθηκε γερανοφόρο όχημα, που απομάκρυνε το λεωφορείο. Ευτυχώς, από το συγκεκριμένο περιστατικό δεν σημειώθηκε τραυματισμός και οι περίπου 15 εργαζόμενοι κατέβηκαν μόνοι τους από το όχημα.

Στο μεταξύ, λόγω της βροχόπτωσης και της ολισθηρότητας των δρόμων καταγράφηκαν από νωρίς τροχαία ατυχήματα σε διάφορα σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος. Πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Ι.Χ. αυτοκινήτου που ξέφυγε από την πορεία του καθώς κινούταν στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, πέφτοντας πάνω σε πέντε σταθμευμένα οχήματα. Ο οδηγός του τραυματίστηκε και παραλήφθηκε από ασθενοφόρο.

Χαλκιδική: Έντονη βροχόπτωση - Κλειστά σήμερα τα σχολεία

Έντονη βροχόπτωση σημειώνεται από νωρίς το πρωί στη Χαλκιδική, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στο ρέμα που διασχίζει το χωριό Ολυμπιάδα, στον δήμο Αριστοτέλη, όπου σημειώθηκαν σοβαρές καταστροφές με δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια τον Νοέμβριο του 2019.

Ο προϊστάμενος Πολιτικής προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής Δημήτρης Λοκοβίτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση: «Έχουμε μικρής έκτασης προβλήματα σε σημεία της περιοχής, όπως στην είσοδο της Ιερισσού και στο ρέμα στην Ολυμπιάδα, όπου έχουν ήδη δημιουργηθεί αναχώματα. Όλη η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Είμαστε σε επιφυλακή, υπάρχουν μηχανήματα έργου που επεμβαίνουν όπου χρειαστεί. Παραμένουμε, ωστόσο, σε εγρήγορση και ελέγχουμε συνεχώς τη στάθμη των ρεμάτων για να μην έχουμε υπερχείλιση στην περιοχή».

Τα σχολεία σε ολόκληρο τον νομό παραμένουν σήμερα κλειστά και, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, «στο σύνολο του νομού βρέχει, σε κάποιες περιοχές όμως πιο έντονα και εκεί έχουμε εστιάσει την προσοχή μας. Χθες το βράδυ, τα φαινόμενα ήταν ήπια, από τις 7 το πρωί όμως παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα στη βορειοανατολική Χαλκιδική και τη Σιθωνία, τα οποία αντιμετωπίζονται από μηχανήματα έργου της Περιφερειακής Ενότητας. Είμαστε σε επαγρύπνηση διότι δεν γνωρίζουμε ποτέ θα εκτονωθεί το φαινόμενο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider