Κομισιόν: Οι νικητές του βραβείου Megalizzi-Niedzielski 2021 για επίδοξους δημοσιογράφους - Νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κομισιόν: Οι νικητές του βραβείου Megalizzi-Niedzielski 2021 για επίδοξους δημοσιογράφους - Νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων
Πρόκειται για την Ισπανίδα Irene Barahona Fernández και τον Ιρλανδό Jack Ryan. Η Irene και ο Jack βραβεύτηκαν για το πολλά υποσχόμενο έργο τους και την προσήλωσή τους στην ποιοτική δημοσιογραφία και στις αξίες της ΕΕ.

Η Επιτροπή ανακοίνωσε τους νικητές του βραβείου Megalizzi-Niedzielski 2021 για επίδοξους δημοσιογράφους. Πρόκειται για την Ισπανίδα Irene Barahona Fernández και τον Ιρλανδό Jack Ryan. Η Irene και ο Jack βραβεύτηκαν για το πολλά υποσχόμενο έργο τους και την προσήλωσή τους στην ποιοτική δημοσιογραφία και στις αξίες της ΕΕ.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα δήλωσε σχετικά: «Χαιρόμαστε που βλέπουμε νέους Ευρωπαίους δημοσιογράφους γεμάτους ενέργεια και ενδιαφέρον για την ΕΕ. Για άλλη μια φορά, κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού, διαπιστώσαμε πόσο σημαντικά είναι τα μέσα ενημέρωσης που προσφέρουν αξιόπιστη πληροφόρηση. Τον ελεύθερο Τύπο, όπως και κάθε δημοκρατικό θεσμό, δεν πρέπει να τον θεωρούμε δεδομένο. Πρέπει να φροντίζουμε τη δημοκρατία αν θέλουμε να απολαμβάνουμε τα οφέλη της. Είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε το μέλλον της δημοσιογραφίας και να στηρίξουμε και να φροντίσουμε τους νέους δημοσιογράφους. Γι’ αυτό προκηρύξαμε ένα νέο γύρο στήριξης για τα μέσα ενημέρωσης.

Στην τελετή βράβευσης, η Επιτροπή προκήρυξε την 5η πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τη στήριξη μέτρων ενημέρωσης σχετικά με την πολιτική συνοχής της ΕΕ, με συνολικό προϋπολογισμό 7 εκατ. ευρώ. Με αυτήν, απευθύνεται πρόσκληση σε μέσα ενημέρωσης αλλά και πανεπιστήμια, γραφεία επικοινωνίας και άλλους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς να υποβάλουν προτάσεις για εκδοτικά ανεξάρτητη ειδησεογραφική κάλυψη θεμάτων σχετικών με την πολιτική συνοχής. Η Επιτροπή θα καλύψει το 80 % του κόστους των έργων, με επιχορηγήσεις ύψους έως 300.000 ευρώ για τους δικαιούχους που θα επιλεγούν. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 11 Ιανουαρίου 2022.

Το βραβείο Megalizzi-Niedzielski για επίδοξους δημοσιογράφους θεσπίστηκε το 2019 και τιμά τη μνήμη των Antonio Megalizzi και Bartek Pedro Orent-Niedzielski, νέων Ευρωπαίων δημοσιογράφων προσηλωμένων στην ΕΕ και τις αξίες της, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στα τέλη του 2018 σε τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider