Ένας ηλιακός σταθμός φόρτισης made in Greece στο κέντρο της Αθήνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένας ηλιακός σταθμός φόρτισης made in Greece στο κέντρο της Αθήνας
Ένας ηλιακός σταθμός  ελληνικής κατασκευής, στον οποίο φορτίζονται ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που είναι εγκατεστημένος στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το ξενοδοχείο Divani Caravel και μια έξυπνη –ψηφιακή στάση λεωφορείων , εντυπωσίασαν τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος  άνοιξε τις εργασίες του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου για τα Εύκαμπτα, Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά .

Ένας ηλιακός σταθμός ελληνικής κατασκευής, στον οποίο φορτίζονται ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που είναι εγκατεστημένος στο κέντρο της Αθήνας , έξω από το ξενοδοχείο Divani Caravel και μια έξυπνη –ψηφιακή στάση λεωφορείων , εντυπωσίασαν τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος άνοιξε τις εργασίες του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου για τα Εύκαμπτα, Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά .

Ο Υπουργός ξεναγήθηκε στην Έκθεση Καινοτόμων Προϊόντων, όπου η ελληνική εταιρεία Organic Electronic Technologies ( https://oe-technologies.com/) παρουσίασε τις εφαρμογές της στον τομέα της ενέργειας, του φωτισμού και των «έξυπνων κτιρίων».

Η επικεφαλής της εταιρείας BLNanobiomed Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη, η πρώτη στην Ελλάδα γιατρός που ασχολήθηκε με τη Νανοϊατρική παρουσίασε στον Υπουργό τους νέους βιοαισθητήρες της εταιρείας που μπορούν με μια σταγόνα αίματος να προβλέψουν την πιθανότητα εμφράγματος . Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ήταν από τις πρώτες στον κόσμο που δημιούργησε μάσκα υψηλής προστασίας από τον κορονοϊό με ενσωματωμένο νανοφίλτρο που εγκλωβίζει τον κορονοϊό, ενώ συνεργάστηκε για τη δημιουργία ενός rapid test υψηλής ευαισθησίας το οποίο καταγράφει και την ποσότητα του ιικού φορτίου του οργανισμού.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε μιλώντας στην έναρξη του Συνεδρίου ο Πρόεδρος του HOPE-A ( www.hope-a.gr) καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου είναι αφιερωμένη στη βιομηχανία των ηλεκτρονικών συσκευών και στις εφαρμογές της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης βρίσκονται οι εγκαταστάσεις Κέντρου Νανοτεχνολογίας COPE (Centre of Organic and Printed Electronics), στο οποίο γίνεται η παραγωγή των ηλεκτρονικών τα οποία μεταξύ άλλων χρησιμοποιούνται στις ηλεκτρονικές συσκευές.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησε τις εργασίες του Συνεδρίου ο επικεφαλής του Γραφείου του Υφυπουργού Ανάπτυξης Χρήστου Δήμα, Μιχάλης Δρίτσας , ενώ στην έκθεση ξεναγήθηκε μεταξύ άλλων και ο αξιωματούχος της Πρεσβείας της Ινδίας Smykannu Rajendran.
Στόχος του 11ουΔιεθνούς Συνεδρίου& Έκθεσης, (11 και 12 Οκτωβρίου Αθήνα), είναι να φέρει σ επαφή βασικούς βιομηχανικούς παίκτες σε διεθνές επίπεδο, τελικούς χρήστες, επιχειρηματίες, επενδυτές, κορυφαίους επιστήμονες, μηχανικούς, διαμορφωτές πολιτικών, πολιτικούς και εκπροσώπους από τις εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς αρχές για να συζητήσουν , να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις και να διαμορφώσουν τη στρατηγική και πολιτική στον πολλά υποσχόμενο και ραγδαία εξελισσόμενο τομέα των Πράσινων, Εύκαμπτων και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών, με τζίρο εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ .

Επιχειρηματικότητα , Καινοτομία και Βραβεύσεις

Με σκοπό την ενίσχυση της καινοτομίας , αλλά και της καινοτομίας , στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου, βραβεύονται νεοσύστατες επιχειρήσεις και οι μικρομεσαίες εταιρείες που αναπτύσσουν πετυχημένα νέα προϊόντα και λύσεις στον τομέα των Εύκαμπτων Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών.

Παράλληλα εκτίθενται καινοτόμες δράσεις στον τομέα της έρευνας και θα παρουσιάζονται χρηματοδοτούμενα ερευνητικά έργα οργανισμών, ερευνητικών ινστιτούτων και ακαδημαϊκών εργαστηρίων στον τομέα των FPE .

Το 11ο Διεθνές Συνέδριο για τη βιομηχανία των εκτυπωμένων πράσινων ηλεκτρονικών, που ολοκληρώνει τις εργασίες του στις 12 Οκτωβρίου το απόγευμα, τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υποδομών και Μεταφορών ,του Δήμου της Αθήνας και του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα του Συνεδρίου: www.ltfn.gr/conference

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider