Αυξήσεις στην ενέργεια: Μειωμένη έως και 15% η ισχύς των ανέμων στη βόρεια Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξήσεις στην ενέργεια: Μειωμένη έως και 15% η ισχύς των ανέμων στη βόρεια Ευρώπη
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η ταχύτητα των ανέμων ενδέχεται να μειωθεί έως και κατά 10% έως το 2100 για τους καλοκαιρούς μήνες στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Έως και 15% έχει μειωθεί η ισχύς των ανέμων ανά τις χώρες της βόρειας Ευρώπης για το 2021 συγκριτικά με άλλα έτη, όπως αναφέρει έκθεση της εταιρείας παρακολούθηση καιρικών φαινομένων Vortex, στην οποία αναφέρονται οι Finacial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, το φαινόμενο μπορεί να αποδοθεί στην κλιματική αλλαγή και στην αύξηση των πόλων της γης, με τον ΟΗΕ να έχει προβλέψει πως η ταχύτητα των ανέμων ενδέχεται να μειωθεί έως και κατά 10% έως το 2100 για τους καλοκαιρούς μήνες στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Η μείωση των ανέμων οφείλεται σε ένα βαθμό για την ενεργειακή κρίση που αντιμετωπίζει η ήπειρο μας, καθώς, σύμφωνα με τους FT, καταγράφεται μεγάλη πτώση των αποθεμάτων αιολικής ενέργειας στο σύνολο των ενεργειακών πηγών των χωρών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Βρετανία, στην οποία το ποσοστό αιολογικής ενέργειας που τέθηκε σε χρήση επί του ενεργειακού συνόλου στη χώρα διαμορφώθηκε στο 2,5% την 6η Σεπτεμβρίου από 18% την ίδια μέρα το 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider