Εξερράγη το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξερράγη το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη
Το επίπεδο συναγερμού για το Κιλαουέα αυξήθηκε από «Παρακολούθηση» σε «Προειδοποίηση».

Έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα στη Χαβάη σημειώθηκε αργά χθες, Τετάρτη, το βράδυ, ανακοινώθηκε από το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS) ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η έκρηξη δεν δημιουργεί άμεσο κίνδυνο για τους κατοίκους.

«Αυτό που ήταν άλλοτε μια λίμνη από λάβα που κρύωνε, είναι τώρα ένα νέο ρήγμα που εκρήγνυται», ανέφερε η αρμόδια για τα ηφαίστεια υπηρεσία του USGS.

Το επίπεδο συναγερμού για το Κιλαουέα αυξήθηκε από «Παρακολούθηση» σε «Προειδοποίηση» και ο χρωματικός κώδικας για την αεροπορία από «Πορτοκαλί» σε «Κόκκινο», καθώς αξιολογούνται αυτή η νέα έκρηξη και οι κίνδυνοι που ενδεχομενως δημιουργεί, ανακοίνωσε το USGS.

Το αυξημένο επίπεδο συναγερμού και του χρωματικού κώδικα σημαίνει ότι μια επικίνδυνη έκρηξη «είναι επικείμενη, αναμένεται ή είναι ενδεχόμενη», σύμφωνα με τον ιστότοπο του USGS.

Η έκρηξη δεν σημειώθηκε σε περιοχή με κατοικίες και είναι πλήρως περιορισμένη μέσα στο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων της Χαβάης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Hawaii News Now, που επικαλείται αξιωματούχους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider