Ελλάδα
27-09-2021 | 17:19

Κομισιόν: Tαινία με χρηματοδότηση της ΕΕ βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν

Newsroom
Μοιράσου το
Κομισιόν: Tαινία με χρηματοδότηση της ΕΕ βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκαν οι νικητές του 69ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν, στο οποίο βραβεύτηκε μια ταινία που γυρίστηκε με χρηματοδότηση της ΕΕ.

Στην ανακοίνωση της Κομισιόν, αναφέρεται πως η ταινία «Noche de Fuego» (Νύχτα φωτιάς) της Τατιάνα Ουέσο έλαβε το βραβείο HORIZONTES (Ορίζοντες). Συνολικά, τέσσερις ταινίες που έλαβαν στήριξη από την ΕΕ διαγωνίζονταν στο πλαίσιο του επίσημου διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβάλ. Η ΕΕ στήριξε μέσω του σκέλους MEDIA του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» αυτές τις εξαιρετικά διεθνείς ταινίες, στων οποίων την ανάπτυξη, τη διεθνή συμπαραγωγή και τη διανομή συμμετέχουν πολλές χώρες εντός και εκτός ΕΕ. Αυτές και πολλές άλλες παραγωγές περιλαμβάνονται στην εκστρατεία για τα 30 χρόνια MEDIA, η οποία τιμά τη συνεχή στήριξη που προσφέρει εδώ και δεκαετίες η ΕΕ στην οπτικοακουστική βιομηχανία, προβάλλοντας τα επιτεύγματά της μπροστά και πίσω από τις κάμερες και αναδεικνύοντας τον πραγματικό αντίκτυπο της στήριξης της ΕΕ στον κλάδο.

Το Φεστιβάλ, σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη – MEDIA», φιλοξένησε επίσης μια εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Κινηματογράφου, που μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου, με τίτλο: «Μετασχηματισμός του ευρωπαϊκού οπτικοακουστικού οικοσυστήματος: προς μια πιο βιώσιμη και ψηφιακή βιομηχανία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.