Διεθνή
13-09-2021 | 16:45

Σταϊνμάιερ: «Φυτώρια» προπαγάνδας των αντιεμβολιαστών τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Newsroom
Μοιράσου το
Σταϊνμάιερ: «Φυτώρια» προπαγάνδας των αντιεμβολιαστών τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται μεγάλη προπαγάνδα από ανθρώπους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν και οι μαθητές θα πρέπει να ενημερώνονται από αξιόπιστα ΜΜΕ, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Ο Γερμανός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ συζήτησε σήμερα με μαθητές στο Βερολίνο τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού .

«Οι νέοι μου είπαν ότι υπήρξαν αφενός μεν πάρα πολλές πληροφορίες από τα παραδοσιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αφετέρου δε και πολύ αντιφατικές πληροφορίες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Έχει γίνει μεγάλη προπαγάνδα από άτομα που δεν είναι πρόθυμα να εμβολιαστούν και από συνωμοσιολόγους, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό προφανώς είχε αντίκτυπο στους νέους, οι οποίοι ενημερώνονται κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» είπε μετά την επίσκεψή του για την προώθηση της εκστρατείας υπέρ του εμβολιασμού σε σχολείο της συνοικίας Σαρλότενμπουργκ του Βερολίνου. Ο Σταϊνμάιερ εξήγησε στους μαθητές ότι «είναι πολύ σημαντικό η πληροφόρηση να γίνεται από αξιόπιστα ΜΜΕ».

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί διατύπωσαν επίσης στον πρόεδρο την άποψη ότι είναι πολύ σημαντική η επιρροή μιας ομάδας συνομηλίκων μαθητών για τον εμβολιασμό, διότι εάν κάποιοι στην τάξη εμβολιαστούν, τότε σπεύδουν να το κάνουν και οι άλλοι.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο σχολείο της γερμανικής πρωτεύουσας, ο Γερμανός πρόεδρος έκανε και πάλι έκκληση να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες. «Δεν έχουμε φτάσει στον στόχο μας, αλλά μπορούμε να τον επιτύχουμε. Προϋπόθεση για αυτό είναι να εμβολιαστούν οι πολίτες», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.