Arctic Sunrise: Το πλοίο της Greenpeace πραγματοποιεί έρευνα πεδίου στην Ελληνική Τάφρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Arctic Sunrise: Το πλοίο της Greenpeace πραγματοποιεί έρευνα πεδίου στην Ελληνική Τάφρο
Σκοπός της έρευνας είναι η καταγραφή της παρουσίας κητωδών στην περιοχή δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης βρίσκεται αυτή την περίοδο τo πλοίο της Greenpeace, Arctic Sunrise, πραγματοποιώντας έρευνα πεδίου για τα κητώδη της Ελληνικής Τάφρου. Η έρευνα που ξεκίνησε στις 19 Αυγούστου, διεξάγεται εντός των 2 οικοπέδων που η ελληνική πολιτεία έχει παραχωρήσει σε μεγάλες πετρελαϊκές για εξόρυξη υδρογονανθράκων και θα διαρκέσει για 2 ακόμα εβδομάδες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένονται να δημοσιοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Σε μία περίοδο που ολόκληρη η υφήλιος αλλά και η Μεσόγειος βιώνει με πρωτοφανή τρόπο τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης γίνεται περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη να προστατευτεί η βιοποικιλότητα της Μεσογείου.

Σκοπός της έρευνας είναι η καταγραφή της παρουσίας κητωδών στην περιοχή δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, με ιδιαίτερη έμφαση στις φάλαινες-φυσητήρες (Physeter macrocephalus) και τη φάλαινα-ζιφιό (Ziphius cavirostris). Η έρευνα στοχεύει από τη μία να ενισχύσει την κατανόηση της κατανομής, της ταυτότητας και της αφθονίας των πιο πάνω ειδών και από την άλλη να αναδείξει την οικολογική σημασία της συγκεκριμένης περιοχής.

Το ταξίδι αυτό έρχεται να εμπλουτίσει τη γνώση και το πολύτιμο έργο του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών “Πέλαγος”, που υπερασπίζεται για περισσότερα από 25 χρόνια την προστασία των κητωδών και των οικοσυστημάτων τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider