Ειδήσεις | Διεθνή
06-09-2021 | 15:51

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για 4η δόση και επαναλαμβανόμενα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Newsroom
Μοιράσου το
Το Ισραήλ ετοιμάζεται για 4η δόση και επαναλαμβανόμενα εμβόλια κατά του κορονοϊού
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το Ισραήλ είναι έτοιμο να καταρτίζει σχέδιο για τη χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολίων κατά του κορονοϊού ενώ αναμένει πως θα χρειάζεται τακτική χορήγηση των σκευασμάτων κατά της νόσου στους πολίτες, όπως δήλωσε ο επικεφαλής για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα, Σαλμάν Ζάρκα.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, σύμφωνα με τους Times του Ισράηλ, ο Ζάρκα υποστήριξε ότι «δεδομένου του ότι ο ιός είναι εδώ και θα παραμείνει εδώ, πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για τέταρτη δόση». Ο ίδιος δεν έκανε κάποιο σχόλιο για το χρονοδιάγραμμα που θα μπορούσε να ξεκινήσει η χορήγηση της τέταρτης δόσης.

Ακόμα, ο Ζάρκα είπε πως η ενισχυτική δόση θα μπορούσε ευκολότερα να στοχεύσει μεταλλάξεις του κορονοϊού, ενώ νωρίτερα μέσα στον Αύγουστο είχε υποστηρίξει ότι θα χρειάζεται τακτικός εμβολιασμός των πολιτών κατά της νόσου, από μια φορά το χρόνο έως μια φορά κάθε 5 με 6 μήνες.

Επιπλέον, σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του 2021 ή τις αρχές του 2022 το Ισραήλ θα δίνει στους πολίτες εμβόλια που θα είναι ειδικά προσαρμοσμένα για να αντιμετωπίζουν τις παραλλαγές του ιού.

Σημειώνεται πως το Ισράηλ ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου για όλους τους πολίτες άνω των 12 ετών, με την προϋπόθεση πως έχουν περάσει τουλάχιστον 5 μήνες μετά από τη δεύτερη δόση εμβολίου κατά της νόσου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ετοιμάζεται η Ιταλία για τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού