Ειδήσεις | Διεθνή
01-09-2021 | 16:47

Οι επιβάτες του μετρό της Μόσχας θα πληρώνουν με «μια ματιά»

Newsroom
Μοιράσου το
Οι επιβάτες του μετρό της Μόσχας θα πληρώνουν με «μια ματιά»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το μετρό της Μόσχας, το οποίο μεταφέρει περισσότερους επιβάτες από το μετρό της Νέας Υόρκης, πρόκειται να εφαρμόσει ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου που θα επιτρέπει τους ανθρώπους να πληρώνουν με μια ματιά, ανέφερε την Τετάρτη το RIA Novosti, επικαλούμενο τον δήμαρχο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα FacePay μέσα σε λίγες εβδομάδες και, λόγω της δημοτικότητάς του, το μετρό θα επιτρέψει την πληρωμή χωρίς επαφή σε όλους τους σταθμούς του από τις 15 Οκτωβρίου, ανέφερε η κρατική υπηρεσία ειδήσεων πως δήλωσε ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιανίν σε ένα συνέδριο.

Το πρόγραμμα, το οποίο απαιτεί από τους ανθρώπους να παρέχουν μια φωτογραφία και προσωπικές πληροφορίες που συνδέονται με έναν τραπεζικό λογαριασμό, κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος σε διάφορους σταθμούς σε δοκιμαστική λειτουργία.

Η Μόσχα λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα καμερών αναγνώρισης προσώπου μετά την Κίνα και η αστυνομία έχει χρησιμοποιήσει το σύστημα για να εντοπίσει και να συλλάβει άτομα που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά του Κρεμλίνου και υπέρ του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι νωρίτερα φέτος.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.