Ειδήσεις | Διεθνή
29-08-2021 | 17:51

Δεύτερη επίθεση με drone των ΗΠΑ η σημερινή έκρηξη στην Καμπούλ - Στόχος όχημα

Newsroom
Μοιράσου το
Δεύτερη επίθεση με drone των ΗΠΑ η σημερινή έκρηξη στην Καμπούλ - Στόχος όχημα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν στρατιωτική επίθεση την Κυριακή εναντίον στόχου του ISIS-K στην Καμπούλ, μια εξέλιξη που έρχεται τις τελευταίες ημέρες μιας τεράστιας αποστολής ανθρωπιστικής εκκένωσης.

"Οι στρατιωτικές δυνάμεις μας πραγματοποίησαν σήμερα μια μη επανδρωμένη αεροπορική επίθεση σε ένα όχημα στην Καμπούλ, εξαλείφοντας μια επικείμενη απειλή του ISIS-K στο διεθνές αεροδρόμιο Χαμάντ Καρζάι», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, Πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, Μπιλ Ούρμπαν.

"Είμαστε σίγουροι ότι πετύχαμε με επιτυχία τον στόχο. Σημαντικές δευτερογενείς εκρήξεις από το όχημα έδειξαν την παρουσία σημαντικής ποσότητας εκρηκτικού υλικού.", δήλωσε ο Ούρμπαν. Νωρίτερα είχε μεταφερθεί μέσω του AFP ως έκρηξη άγνωστης αιτιολογίας.

Το τελευταίο χτύπημα ακολουθεί την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος την Παρασκευή, που σκότωσε δύο υψηλού επιπέδου μέλη του ISIS-K στο Αφγανιστάν.

Ο στρατηγός των πεζοναυτών Κέννεθ Μακένζι, διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ότι το ISIS είναι πιθανό να προσπαθήσει να συνεχίσει τις επιθέσεις πριν ολοκληρωθούν οι εκκενώσεις.

"Πιστεύουμε ότι είναι η επιθυμία τους να συνεχίσουν αυτές τις επιθέσεις και αναμένουμε ότι αυτές οι επιθέσεις θα συνεχιστούν", δήλωσε ο στρατηγός στους δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν ένα "εξαιρετικά ενεργό ρεύμα απειλών κατά του αεροδρομίου".

Ο Μακένζι, ο οποίος επιβλέπει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην περιοχή, είπε ότι οι απειλές εναντίον δυτικών δυνάμεων και αμάχων στο αεροδρόμιο κυμαίνονται από πυροβολισμούς και ρουκέτες έως βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας. Παρόλα αυτά, δήλωσε ότι δεν προβλέπεται να ζητήσει επιπλέον αμερικανικά στρατεύματα για να φέρει εις πέρας την αποστολή του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.