Κίνα: Η φετινή CIFTIS θα δώσει έμφαση στις ψηφιακές τεχνολογίες και υπηρεσίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Η φετινή CIFTIS θα δώσει έμφαση στις ψηφιακές τεχνολογίες και υπηρεσίες
Στον πυρήνα της έκθεσης ο ρόλος των ψηφιακών τεχνολογιών στην οικονομική ανάπτυξη.

Η Διεθνής Έκθεση της Κίνας για το Εμπόριο στις Υπηρεσίες (CIFTIS), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πεκίνο την επόμενη εβδομάδα, θα δώσει έμφαση στις ψηφιακές τεχνολογίες και τις υπηρεσίες, όπως δήλωσαν χθες οι διοργανωτές της.

Η κεντρικό θέμα της έκθεσης είναι προσανατολισμένο «προς ένα ψηφιακό μέλλον και μία ανάπτυξη καθοδηγούμενη από τις υπηρεσίες», ενώ στη διάρκεια της λειτουργίας της, θα οργανωθεί –για πρώτη φορά- ένας ειδικός εκθεσιακός τομέας για τις ψηφιακές υπηρεσίες, σύμφωνα με τον Γιαν Λιγκάνγκ, υπεύθυνο Εμπορίου στο Δήμο του Πεκίνου.

Περισσότερες από 33 γνωστές επιχειρήσεις και φορείς θα λάβουν μέρος στο ειδικό μέρος της για την ψηφιακή τεχνολογία, ενώ θα πραγματοποιηθούν 15 διασκέψεις και φόρουμ που θα συζητήσουν θέματα που σχετίζονται με την ψηφιακή οικονομία και το ψηφιακό εμπόριο.

Η πανδημία COVID-19 επιτάχυνε την ψηφιοποίηση του εμπορίου στον τομέα των υπηρεσιών, παρέχοντας ευκαιρίες για δομική αναπροσαρμογή και την ανάπτυξη ενός νέου τομέα υπηρεσιών στις εμπορικές επιχειρήσεις» δήλωσε ο Γουάνγκ Μπινγκνάν, υφυπουργός Εμπορίου της Κίνας.

Περισσότερες από 10.000 επιχειρήσεις από 153 χώρες και περιοχές έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στη φετινή CIFTIS. Μεταξύ αυτών 2.400 επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους με φυσική παρουσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider