EMA: Η παραγωγή του εμβολίου της Moderna για τον κορονοϊό μπορεί να συνεχιστεί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
EMA: Η παραγωγή του εμβολίου της Moderna για τον κορονοϊό μπορεί να συνεχιστεί
Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της ΕΕ ανέφερε πως δεν βλέπει τον λόγο να επιδιώξει μια προσωρινή αναστολή της παραγωγής έπειτα από μια αρχική αξιολόγηση.

Η παραγωγή εμβολίων της Moderna κατά της COVID-19 σε ένα εργοστάσιο της ισπανικής φαρμακοβιομηχανίας Rovi μπορεί να συνεχιστεί έπειτα από μια αρχική εκτίμηση, δήλωσε σήμερα η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενόσω συνεχίζει την έρευνά της για το περιστατικό μόλυνσης.

Χθες Πέμπτη η Ιαπωνία ανέστειλε τη χρήση 1,63 εκατ. δόσεων του εμβολίου της Moderna, που είχαν διοχετευθεί σε 863 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, μία εβδομάδα και πλέον αφότου η τοπική εταιρία διανομής, Takeda Pharmaceutical, έλαβε αναφορές για μόλυνση σε ορισμένα φιαλίδια.

Η μόλυνση που εντοπίστηκε σε μια παρτίδα που διανεμήθηκε στην Ιαπωνία πιστεύεται ότι οφείλεται σε ένα μεταλλικό σωματίδιο, ανέφερε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHS, επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Υγείας.

Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της ΕΕ ανέφερε ότι ερευνά το συμβάν στο ισπανικό εργοστάσιο που διαχειρίζεται η Rovi, αλλά δεν βλέπει τον λόγο να επιδιώξει μια προσωρινή αναστολή της παραγωγής έπειτα από μια αρχική αξιολόγηση.

"Η παραγωγή εμβολίων κατά της COVID-19 στη Rovi μπορεί να συνεχιστεί, έπειτα από μια προκαταρκτική εκτίμηση κινδύνου", ανέφερε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) σε δήλωση προς το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

"Μια έρευνα για την πρωταρχική αιτία είναι σε εξέλιξη. Ο EMA θα είναι σε θέση να παράσχει περισσότερες πληροφορίες ανάλογα με την πρόοδο της έρευνας", πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider