Ελλάδα
10-08-2021 | 14:04

Πρόταση της Π. Αττικής για άμεση τακτοποίηση των εγγράφων και κατεστραμμένων οχημάτων των πυρόπληκτων

Newsroom
Μοιράσου το
Πρόταση της Π. Αττικής για άμεση τακτοποίηση των εγγράφων και κατεστραμμένων οχημάτων των πυρόπληκτων
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σειρά ρυθμίσεων για την διευκόλυνση των διαδικασιών τακτοποίησης των εγγράφων και λοιπών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πυρόπληκτοι οδηγοί προτείνει για διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών, προς τους αρμόδιους υπουργός η Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με επείγουσα επιστολή, προς τους υπουργούς Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Υποδομών και Μεταφορών Κων. Αχιλ. Καραμανλή, τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Ι. Κεφαλογιάννη και τον γ.γ. Οικονομικής Πολιτικής Χρ. Τριαντόπουλο ζητά να υπάρξει σχετική νομοθετική πρόνοια στο πλαίσιο της πανεθνικής προσπάθειας για την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων.

Στην κατεύθυνσή αυτή, σημειώνει ο περιφερειάρχης, οι προτεινόμενες ρυθμίσεις «απαλλαγμένες από οικονομικές υποχρεώσεις και γραφειοκρατικές διατυπώσεις κρίνονται όχι μόνο αναγκαίες, αλλά και εξαιρετικά επείγουσες είτε λόγω της καταστροφής των κατοικιών τους, είτε λόγω της αδυναμίας ταυτοποίησης των οχημάτων τους που καταστράφηκαν ή αχρηστεύτηκαν από τον πύρινο εφιάλτη».

Ειδικότερα στην επιστολή προτείνεται μεταξύ άλλων να προβλεφθεί διαδικασία ανάλογη με αυτή που είχε ακολουθηθεί για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του 2018, για την οριστική διαγραφή οχημάτων. Αντικατάσταση άδειας οδήγησης χωρίς την καταβολή παραβόλου και οριστική διαγραφή κατεστραμμένου οχήματος με υπεύθυνη δήλωση παράτασης των Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου που έχουν ή πρόκειται να λήξουν τις προσεχείς ημέρες όπως και η παράταση της ισχύος των αδειών οδήγησης, πιστοποιητικών επαγγελματικής ικανότητας, ιατρικών πιστοποιητικών κ.α.

Τέλος παρέχεται η δυνατότητα επαναπρογραμματισμού της ημερομηνίας για πρακτική εξέταση, σε όσους υποψηφίους οδηγούς και οδηγούς αδυνατούν να συμμετάσχουν έως τις 12 Αυγούστου, λόγω καύσωνα και πυρκαγιών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.