Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού Γ. Κουμεντάκου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού Γ. Κουμεντάκου
Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού, όπως και ούτε η μετάθεσή του.

Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού, όπως και ούτε η μετάθεσή του, όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με το Open.

Νωρίτερα την παραίτηση του από τη θέση του ως διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού είχε υποβάλει ο υποστράτηγος, Γιώργος Κουμεντάκος, εν μέσω των μεγάλων πυρκαγιών που συνεχίζουν να καίνε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ο υποστράτηγος, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές είχε υποβάλλει προ ημερών την παραίτησή του, ως απάντηση στις κριτικές και τις πιέσεις που δέχθηκε για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ελικοπτέρων Chinook στα μέτωπα της φωτιάς ανά τη χώρα. Όπως ανέφερε το Οpen, παραμένει θολό το εάν ζητήθηκε η παραίτηση του υποστράτηγου Γιώργου Κουμεντάκη εξαιτίας της μειωμένης διαθεσιμότητας των ελικοπτέρων στα πύρινα μέτωπα, καθώς ο Στρατός Ξηράς διαθέτει 14, κάποια εκ των οποίων έχουν πετάξει και έχουν επιχειρήσει στα μέτωπα των πυρκαγιών, ή του τρόπου που επιχείρησαν.

Β. Εύβοια: Οι φλόγες κυκλώνουν τα χωριά - Μήνυμα του 112: «Εκκενώστε την Αβγαριά προς Ιστιαία»

Oι Ενοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών με τα ελικόπτερα Σινούκ, ωστόσο, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τη συντήρησή τους και τα κονδύλια που έχουν δοθεί. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές ο υποστράτηγος υπέβαλλε την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας μετά τη δυσμενή μετάθεσή του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider