Διεθνή
26-07-2021 | 16:20

Κομισιόν: Νέος ιστότοπος για την πρωτοβουλία «No More Ransom» που βοηθά θύματα ransomware

Newsroom
Μοιράσου το
Κομισιόν: Νέος ιστότοπος για την πρωτοβουλία «No More Ransom» που βοηθά θύματα ransomware
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σήμερα, η πρωτοβουλία «No More Ransom» της Europol, του οργανισμού της ΕΕ για την επιβολή του νόμου, συμπληρώνει πέντε χρόνια και αποκτά έναν ανανεωμένο ιστότοπο για εύκολη πρόσβαση σε εργαλεία αποκρυπτογράφησης και άλλη βοήθεια σε πάνω από 30 γλώσσες, όπως ενημερώνει με ανακοίνωση της η Κομισιόν.

Η πρωτοβουλία παρέχει στα θύματα επιθέσεων με λυτρισμικό (ransomware) εργαλεία αποκρυπτογράφησης για την ανάκτηση των κρυπτογραφημένων αρχείων τους, τα βοηθά να αναφέρουν υποθέσεις στις αρχές επιβολής του νόμου και συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με το ransomware. Από τότε που ξεκίνησε, πριν από πέντε χρόνια, το έργο έχει ήδη βοηθήσει πάνω από έξι εκατομμύρια θύματα σε όλο τον κόσμο και έχει εμποδίσει τους εγκληματίες να αποκομίσουν κέρδη ύψους σχεδόν ενός δισ. ευρώ. Η Επιτροπή είναι εταίρος του έργου, μαζί με εταιρείες τεχνολογίας, αρχές επιβολής του νόμου και φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Το ransomware είναι ένα είδος κακόβουλου λογισμικού που κλειδώνει τους υπολογιστές των χρηστών και κρυπτογραφεί τα δεδομένα τους. Οι εγκληματίες που βρίσκονται πίσω από το κακόβουλο λογισμικό ζητούν λύτρα από τον χρήστη προκειμένου να μπορέσει να ανακτήσει τον έλεγχο της συσκευής ή των αρχείων του.

Το ransomware συνιστά μια ολοένα και μεγαλύτερη απειλή, η οποία πλήττει όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακών υποδομών και της υγειονομικής περίθαλψης. Η προστασία των Ευρωπαίων πολιτών και των επιχειρήσεων από κυβερνοαπειλές όπως το ransomware, αποτελεί προτεραιότητα για την Επιτροπή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.