Εξάρθρωση κυκλώματος φοροδιαφυγής-μαμούθ με μεσιτικά στη Μύκονο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξάρθρωση κυκλώματος φοροδιαφυγής-μαμούθ με μεσιτικά στη Μύκονο
Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αδήλωτα ενοικία και μεσιτικά-φάντασμα

Ελεγκτές της ΑΑΔΕ βρέθηκαν μπροστά σε μια τεράστιας έκτασης φοροδιαφυγή διερευνώντας μεσιτικά γραφεία που κρύβονταν σε διάφορες περιοχές των Νοτίων Προαστίων και του Κέντρου της Αθήνας, με ΑΦΜ του κεντρικού γραφείου στην Αθήνα και με υποκαταστήματα στη Μύκονο.

Τα γραφεία αυτά έχουν ως αντικείμενο την εκμετάλλευση σε βίλες πολυτελείας, τις οποίες ενοικίαζαν σε αλλοδαπούς ενοικιαστές. Χάρη στη συντονισμένη προσπάθεια των ελεγκτών της ΑΑΔΕ, κάποιοι από τους οποίους προσποιήθηκαν τους ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς πελάτες, διεξήχθη έφοδος στα διαμερίσματα-γραφεία στη Μύκονο. Εκεί, έγινε κατάσχεση των λιστών πελατών και των αντίστοιχων λιστών των ιδιοκτητών από τις βίλες.

Μεταξύ όσων βρέθηκαν συμπεριλαμβάνονται:
1. Ανεπίσημες λίστες με στοιχεία από 17 βίλες (ημέρες διαμονής, ποσά) που φτάνουν ως και τις 18.000 ευρώ την ημέρα.
2. Ανεπίσημες λίστες για 30 βίλες με στοιχεία και ποσά που φτάνουν τις 57.000 ευρώ την ημέρα.

Τα πρόστιμα

Σε 6 περιπτώσεις κόπηκε πρόστιμο για μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας 285.000 ευρώ.

Σε 5 περιπτώσεις κόπηκαν πρόστιμα για μη έκδοση Αποδείξεων Παροχής Υπηρεσιών (ΑΠΥ) συνολικής αξίας 125.000 ευρώ και σε άλλες 2 περιπτώσεις κόπηκαν πρόστιμα για παραβιάσεις μη έκδοσης ΑΠΥ, συνολικής αξίας 410.000 ευρώ.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ δεν σταμάτησαν εκεί, αλλά συνεχίζουν την έρευνα για τις 47 συνολικά βίλες από την πλευρά των ιδιοκτητών. Η διαδικασία διασταυρωτικών ελέγχων (cross-checking) θα δείξει το συνολικό ύψος της φοροδιαφυγής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider