Απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών ο εφοπλιστής Γιώργος Δαλακούρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών ο εφοπλιστής Γιώργος Δαλακούρας
Ο Γ. Δαλακούρας έχει υπάρξει βουλευτής και ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και διοικητής του Αγίου Όρους.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών άφησε ο εφοπλιστής και πρώην βουλευτής της ΝΔ και διοικητής του Αγίου Όρους, Γιώργος Δαλακούρας.

Διαβάστε ακόμη: Τραγωδία στην Καλλιθέα: Το ζευγάρι πιθανόν πέθανε από θερμοπληξία - Tι βρήκε ο ιατροδικαστής

Ο Γεώργιος Δαλακούρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Το 1974 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής και στη συνέχεια επανεξελέγη το 1977 με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Υπήρξε ένας από τους πρώτους Έλληνες βουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου υπηρέτησε από τον Ιανουάριο του 1981 έως τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου με τη Νέα Δημοκρατία.

Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και αφού έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα σε ναυτιλιακά γραφεία, δημιούργησε και στη συνέχεια μεγάλωσε σταδιακά το δικό του στόλο, ιδρύοντας και αναπτύσσοντας τη ναυτιλιακή εταιρία Dalex Shipping Co S.A. Εκτός από τη ναυτιλία, δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στον τουρισμό και στην αγορά των ακινήτων.

Η δραστηριότητά του δεν περιορίστηκε στην πολιτική και τη ναυτιλία, αλλά επεκτάθηκε και στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις. Ήταν πρωτεργάτης στην οικοδόμηση των ελληνο-ισραηλινών και ελληνο-τουρκικών οικονομικών σχέσεων.

Το 2004 ανέλαβε πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, θέση την οποία και υπηρέτησε για έξι χρόνια. Οπαδός της ΑΕΚ, ήταν πάντοτε φίλος της ομάδας ενώ ήταν πάντα δίπλα στο Κολλέγιο Αθηνών. Αγάπησε όσο κανένας την Πάτμο και ήταν ένας από τους πρώτους Έλληνες που έσπευσαν να αναστηλώσουν την ιστορική πρωτεύουσά της, Χώρα, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO αργότερα.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider