Σύζυγος Ερντογάν: Σάλος με τη σύσταση προς τους πολίτες - «Nα μειώσουν τις μερίδες του φαγητού τους»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σύζυγος Ερντογάν: Σάλος με τη σύσταση προς τους πολίτες - «Nα μειώσουν τις μερίδες του φαγητού τους»
Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Καλού Κόμματος, η κυβέρνηση Ερντογάν έδωσε οδηγίες για την εξοικονόμηση πόρων, «όμως η αξιοπιστία εξαιρέθηκε από αυτή την οδηγία». 

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η φερόμενη προτροπή της Εμινέ Ερντογάν, συζύγου του τούρκου προέδρου, προς τους πολίτες της χώρας «να μειώσουν τις μερίδες φαγητού τους» ώστε να μην πετιέται άσκοπα φαγητό, την ώρα που τα ημερήσια έξοδα για το νέο παλάτι του Ερντογάν ανέρχονται σε 860.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις στη γείτονα χώρα δείχνουν πως ο κόσμος ενοχλείται από τέτοιες δηλώσεις, αλλά και από τις αναφορές για τα παλάτια του Ερντογάν.

Όπως αναφέρεται, μιλώντας στην ΚΟ του Καλού Κόμματος η Μεράλ Ακσενέρ έδειξε κάτι που θύμιζε πιατάκι φλιτζανιού, λέγοντας ότι «αυτές είναι οι μερίδες του λαού, στη Μαλάτεια αυτή τη μερίδα μού έδειξαν!» και τόνισε πως η κυβέρνηση Ερντογάν έδωσε οδηγίες για την εξοικονόμηση πόρων.

Εκφράζοντας την αντίθεση της, δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία εξοικονόμηση στο (θερινό) παλάτι. Ο λαός είναι υποχρεωμένος να κάνει οικονομία, να μειώνει τις μερίδες του, όμως αυτός ο φίλος μας (Ερντογάν) μπορεί να αγοράσει μερικά ακόμα αεροπλάνα, μπορεί να απολαμβάνει τη ζωή του στο νέο θερινό του παλάτι που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τους και να δαπανά 860.000 ευρώ. Κάθε μέρα 860.000 ευρώ. Αντιστοιχεί σε 3.700 μισθούς!».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider