Η Ρωσία αρνείται τις πρόσφατες κατηγορίες των ΗΠΑ και της Βρετανίας για hacking

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ρωσία αρνείται τις πρόσφατες κατηγορίες των ΗΠΑ και της Βρετανίας για hacking
Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον δήλωσε στο Facebook ότι ελπίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποφύγουν να κάνουν περαιτέρω αβάσιμους ισχυρισμούς.

Η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον δήλωσε την Παρασκευή ότι η Μόσχα αρνείται κατηγορηματικά τις νέες κατηγορίες για hacking, οι οποίες εξαπολύθηκαν εναντίον της μια ημέρα νωρίτερα από τις ΗΠΑ και την Βρετανία.

Οι δύο κυβερνήσεις δήλωσαν σε κοινή ανακοίνωση την Πέμπτη ότι οι Ρώσοι κατάσκοποι που κατηγορούνται ότι παρενέβησαν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2016, τα τελευταία δύο χρόνια καταχράστηκαν εικονικά ιδιωτικά δίκτυα βάζοντας στο στόχαστρο εκατοντάδες οργανισμούς παγκοσμίως.

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον δήλωσε στο Facebook ότι ελπίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποφύγουν να κάνουν περαιτέρω αβάσιμους ισχυρισμούς και θα επικεντρωθούν στη συνεργασία με τη Ρωσία για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

«Αρνούμαστε κατηγορηματικά τη συμμετοχή οποιωνδήποτε ρωσικών κρατικών δομών σε επιθέσεις κατά κυβερνητικών και ιδιωτικών εγκαταστάσεων στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό», δήλωσε η πρεσβεία.

Τόνισε επίσης, ότι ήρθε η ώρα για την Ουάσιγκτον να βάλει το δικό της σπίτι σε τάξη, ισχυριζόμενη ότι «συνεχείς επιθέσεις» σε κρίσιμες υποδομές στη Ρωσία προήλθαν από τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider