Διεθνή
24-06-2021 | 17:50

Βατικανό: Δεν θέλουμε να μπλοκάρουμε το σχέδιο νόμου κατά της ομοφοβίας

Newsroom
Μοιράσου το
Βατικανό: Δεν θέλουμε να μπλοκάρουμε το σχέδιο νόμου κατά της ομοφοβίας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο πρωθυπουργός του Βατικανού, Πιέτρο Παρολίν, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην ρηματική διακοίνωση με την οποία η Αγία Έδρα ζήτησε από το ιταλικό κράτος να τροποποιήσει μέρος του σχεδίου νόμου κατά της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας. 

«Δεν ζητήσαμε με κανέναν τρόπο να μπλοκάρουμε το σχέδιο νόμου Τζαν. Τασσόμαστε κατά κάθε είδους στάσης ή πράξης που να επιδεικνύει έλλειψη ανοχής ή μίσος προς τους ανθρώπους, εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, της εθνικής τους ταυτότητας ή του πιστεύω τους», δήλωσε ο Παρολίν στην διαδικτυακή πύλη Vatican News.

Παράλληλα, προσθέτει ότι συμμερίζεται την θέση του Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος τόνισε πως «το ιταλικό κράτος είναι κοσμικό και όχι θρησκευτικό». Ο Παρολίν τονίζει ότι «επελέγη η ρηματική διακοίνωση, η οποία είναι και το κατάλληλο μέσο διαλόγου των διεθνών σχέσεων». 

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Βατικανού, στο σχέδιο νόμου αυτό «ο καθορισμός της διάκρισης παραμένει υπερβολικά ρευστός» και «κινδυνεύει να τιμωρηθεί κάθε δυνατή διαφορά ανάμεσα σε άνδρα και γυναίκα, με παράδοξες συνέπειες οι οποίες πρέπει να αποφευχθούν».

Ο Πιέτρο Παρολίν, τέλος, δηλώνει ότι οι ενστάσεις αυτές είχαν ήδη διατυπωθεί από τη Συνέλευση Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας και πως η παρέμβαση μέσω ρηματικής διακοίνωσης «ήταν προληπτικού χαρακτήρα, ώστε να τεθούν υπόψη κάποια προβλήματα, πριν να είναι πολύ αργά».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.