Καταιγισμός ερωτήσεων από τις δικαστικές αρχές στον 33χρονο δολοφόνο της Καρολάιν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καταιγισμός ερωτήσεων από τις δικαστικές αρχές στον 33χρονο δολοφόνο της Καρολάιν
Πολλές ερωτήσεις, φέρεται να διατυπώθηκαν στον κατηγορούμενο για κάθε κρίσιμη κίνηση του πριν το έγκλημα, αλλά και τις αμέσως επόμενες στιγμές, ώστε να τις περιγράψει λεπτό προς λεπτό.

Στοχευμένες, σε κρίσιμα για τις δικαστικές Αρχές, σημεία των ισχυρισμών του, ερωτήσεις για όσα έγιναν στα Γλυκά Νερά τη νύχτα της 11ης Μαΐου, δέχθηκε ο 33χρονος κατηγορούμενος για το έγκλημα, τόσο από τον ανακριτή της υπόθεσης, όσο και από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ο προσωρινά κρατούμενος για την δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, απολογούμενος χθες για όσα του αποδίδονται, βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, προ καταιγιστικών ερωτήσεων, που ανάμεσα σε άλλα αφορούσαν την αντίδραση του όταν θεώρησε πως το θύμα ήταν νεκρό από την ασφυκτική αγκαλιά του, όπως ο ίδιος αναφέρει στην ομολογία του. Το θέμα φαίνεται να αποτέλεσε μία κομβικής σημασίας παράμετρο για τις δικαστικές αρχές, που ερμηνεύουν και αξιολογούν νομικά κάθε σημείο μιας εγκληματικής πράξης και κάθε αντίδραση του πρωταγωνιστή, λεπτό προς λεπτό.

Τόσο ο 12ος τακτικός ανακριτής και ο εισαγγελέας που εξέτασε τον κατηγορούμενο, πριν γνωμοδοτήσει για την προφυλάκιση του, φέρονται να επέμειναν ιδιαίτερα να τους απαντήσει στον τρόπο που ενήργησε όταν η Καρολάιν σταμάτησε να αντιδρά. Φαίνεται μάλιστα πως και οι δύο λειτουργοί της Δικαιοσύνης «πίεσαν» με αλλεπάλληλες ερωτήσεις τον καθ' ομολογίαν δράστη, να απαντήσει «πώς αντιλήφθηκε ότι η σύζυγος του ήταν νεκρή». Μάλιστα, στην απάντηση του κατηγορούμενου «το κατάλαβα» χωρίς άλλη εξήγηση, τόσο ο ανακριτής όσο και αργότερα ο εισαγγελέας, φαίνεται να του ζητούσαν να διευκρινίσει αν αναζήτησε σφυγμό από το θύμα, αν προσπάθησε να δει αν ανέπνεε και αν επιχείρησε να αλλάξει την στάση του σώματος της ώστε να εξακριβώσει αν ήταν λιπόθυμη ή νεκρή, ώστε αν είχαν απλώς μειωθεί οι αντιστάσεις της να την βοηθήσει. Φαίνεται επίσης να ρωτήθηκε αν σκέφτηκε το ενδεχόμενο να καλέσει ιατρική βοήθεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε όλες αυτές τις ερωτήσεις οι απαντήσεις που έλαβαν φαίνεται να κατέδειξαν πως ο 33χρονος δεν έκανε τίποτε από αυτά.

Πολλές ερωτήσεις, επίσης, φέρεται να διατυπώθηκαν στον κατηγορούμενο για κάθε κρίσιμη κίνηση του πριν το έγκλημα, αλλά και τις αμέσως επόμενες στιγμές, ώστε να τις περιγράψει λεπτό προς λεπτό.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider