Γλυκά Νερά: Γεωργιανός καταγγέλλει 4ήμερο βασανισμό από την ΕΛΑΣ για να «ομολογήσει» την δολοφονία της Καρολάιν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γλυκά Νερά: Γεωργιανός καταγγέλλει 4ήμερο βασανισμό από την ΕΛΑΣ για να «ομολογήσει» την δολοφονία της Καρολάιν
Τέσσερις μέρες με είχαν δεμένο σε μια καρέκλα. Με χτυπούσαν πολύ άσχημα οι αστυνομικοί, ζαλιζόμουν κι όταν κουραζόταν ο ένας, συνέχιζε ο άλλος. Δεν με ρωτούσαν τίποτα, μόνο μου έλεγαν να ομολογήσω ότι σκότωσα την κοπέλα.

Καταγγελία σε κανάλι της πατρίδας του το βράδυ της Παρασκευής, δημοσιοποίησε 36χρονος Γεωργιανός μετανάστης ο οποίος ανέφερε πως επί ένα τετραήμερο αστυνομικοί της ΕΛΑΣ τον βασάνιζαν δεμένο σε καρέκλα έτσι ώστε να ομολογήσει την δολοφονία της Καρολάιν.

Σύμφωνα με την ΕφΣυν, μιλώντας στο δεύτερο δημοφιλέστερο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Γεωργίας (Imedi TV), την επομένη, δηλαδή, της ομολογίας του γυναικοκτόνου από την Αλόννησο, και μέσα από τη φυλακή του Κορυδαλλού, ο 36χρονος περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε:

«Τέσσερις μέρες με είχαν δεμένο σε μια καρέκλα. Με χτυπούσαν πολύ άσχημα οι αστυνομικοί, ζαλιζόμουν κι όταν κουραζόταν ο ένας, συνέχιζε ο άλλος. Δεν με ρωτούσαν τίποτα, μόνο μου έλεγαν να ομολογήσω ότι σκότωσα την κοπέλα. Δεν ήξερα για ποια κοπέλα μιλούσαν. Μου έλεγαν “Εσύ τη σκότωσες”. Μετά έμαθα ότι τη σκότωσε ο άντρας της και ότι με κατηγορούσαν για κλοπή. Δεν έχω καμία σχέση με καμία κλοπή. Είχα μόνο πλαστά χαρτιά».

Μετά από αυτό η γεωργιανή πρεσβεία ζητά να μάθει μέσω δικηγόρου γιατί ο 36χρονος παραμένει ακόμα στη φυλακή.

Έντονη ήταν και η αντίδραση της γεωργιανής κοινότητας διασποράς που καταγγέλλει την στάση των ελληνικών ΜΜΕ στην υπόθεση. Mεταξύ άλλων αναφέρει:

«Επιθυμούμε να εκφράσουμε τη μεγάλη μας λύπη για την κάλυψη των γεγονότων από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ζητάμε την αντίδραση της πολιτείας. Καθ’ όλη τη διάρκεια των ερευνών τα ΜΜΕ δεν σταμάτησαν να αναφέρονται σε πιθανούς υπόπτους με εθνικό προσδιορισμό. Ο συλληφθείς συμπατριώτης μας υπέστη διαπόμπευση, ψυχικές και σωματικές βλάβες, δίχως καν να έχει καταδικαστεί για καμία από τις κατηγορίες που του προσάπτονται ή προσάπτονταν. Η κάλυψη των γεγονότων από τα ΜΜΕ κατάφερε μόνο να δημιουργήσει και να σπείρει πανικό και μένος, τροφοδοτώντας το μίσος και τον ρατσισμό στην ελληνική Κοινωνία. Αναμένουμε τα εγχώρια ΜΜΕ να επανορθώσουν για τον επαναλαμβανόμενο δημόσιο διασυρμό της Γεωργιανής Κοινότητας στην Ελλάδα, ασκώντας προπαγάνδα, χωρίς κανένα επίσημο στοιχείο. Συμβαίνει πολλά χρόνια τώρα και είναι καιρός να σταματήσει και να επιβληθούν ποινές σε όσους δεν υπηρετούν το επάγγελμά τους σωστά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider