Ελλάδα
29-05-2021 | 16:21

Στη γιορτή του "Ερμή" ο Κ. Χατζηδάκης

Newsroom
Μοιράσου το
Στη γιορτή του "Ερμή" ο Κ. Χατζηδάκης
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Tην δράση «δωρίζω ένα φυτό που καλλιέργησα με αγάπη…» των παιδιών του «Ερμή», τίμησε με την παρουσία του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Σήμερα το πρωί, ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της δομής, οι οποίες άνοιξαν για ένα διήμερο, προκειμένου οι εκπαιδευόμενοι του προγράμματος κηπευτικής να προσφέρουν με αγάπη σε όλους μας ένα αρωματικό ή φαρμακευτικό φυτό που καλλιέργησαν.

Ο κ. Χατζηδάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά του «Ερμή» και τους γονείς τους, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο για την 33χρονη δράση του Σωματείου, το πολυδιάστατο καθημερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσφέρει, τους στόχους του, καθώς και για τον αγώνα που δίνουν οι οικογένειες αλλά και οι αντίστοιχοι φορείς, στην προσπάθειά τους να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στα παιδιά τους.

Η διήμερη γιορτή αποχαιρετισμού της άνοιξης από τον «Ερμή» στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι οι συμπολίτες μας που θέλησαν, μέσα από την συμμετοχή τους, να στηρίξουν την προσπάθεια της δομής, αλλά κυρίως να δώσουν δύναμη και ικανοποίηση στα ίδια τα παιδιά για τις δημιουργίες τους. Στο διήμερο της δράσης, που ολοκληρώθηκε σήμερα, έδωσαν επίσης το «παρών» οι αντιδήμαρχοι Αργυρούπολης, Κωνσταντίνος Μινόπουλος και Βασίλης Κρητικός, εκπρόσωποι της Κίνησης Γυναικών Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙΓΕΑ), μέλη του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η Αργώ» και εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΥΜΩΝΗ.

Ο «Ερμής» είναι ένα Πανελλήνιο Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες. Λειτουργεί από το 1988, στις εγκαταστάσεις της πρώην Αμερικάνικης Βάσης στο Ελληνικό παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες σε περίπου 100 ενήλικα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειές τους. Λειτουργούν εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης: Κηπευτικής, Εργασιών Γραφείου & Η/Υ, Τραπεζοκόμοι, Σίτισης-Παρασκευαστηρίου Φαγητού, Χειροτεχνίας, Κηροπλαστικής. Στόχος των προγραμμάτων είναι η διαμόρφωση, η υλοποίηση και η παρακολούθηση ενός πολυδιάστατου πλαισίου αλληλοσυμπληρούμενων δράσεων για τα 'Ατομα με Αναπηρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.