Καλύτερη η εικόνα από τις πυρκαγιές Μακρακώμη και Κορινθία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καλύτερη η εικόνα από τις πυρκαγιές Μακρακώμη και Κορινθία
Τα περισσότερα από τα διάσπαρτα μέτωπα της φωτιάς σε μία απόσταση 10 χιλιομέτρων, έχουν περιοριστεί αισθητά.

Η άμεση επέμβαση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην φωτιά στην περιοχή της Βίτωλης, δυτικά της Μακρακώμης στη Φθιώτιδα, περιόρισε την έκταση της φωτιάς, ενώ η ύφεση των ισχυρών ανέμων, έδωσε τη δυνατότητα στους πυροσβέστες να περιορίσουν τις κύριες εστίες, να αποτρέψουν την πιθανότητα επέκτασής της, αλλά και τον πιθανό κίνδυνο σε κατοικημένες περιοχές.

Ήδη αυτή τη στιγμή, τα περισσότερα από τα διάσπαρτα μέτωπα της φωτιάς σε μία απόσταση 10 χιλιομέτρων, έχουν περιοριστεί αισθητά από τους πυροσβέστες και τα εναέρια μέσα, και μένει πλέον μία συνολικότερη εκκαθάριση για μικρότερες εστίες.

Στην περιοχή βρίσκονται αυτή τη στιγμή 11 οχήματα της πυροσβεστικής από την Φθιώτιδα και την Ευρυτανία με 30 πυροσβέστες, όπως επίσης και δυο ομάδες πεζοπόρου, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται και από άλλες δυνάμεις που μεταφέρονται από γειτονικές περιοχές. Παράλληλα, ανάσα στη μάχη κατά της φωτιάς έδωσαν τα δύο αεροσκάφη και το ελικόπτερο που έφτασαν στην περιοχή και έκαναν ρίψεις νερού.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 5:00 το μεσημέρι, μία πλατφόρμα φορτωμένη με ζωοτροφές, άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, έσπειρε την φωτιά κατά μήκος του εθνικού δρόμου Λαμίας - Καρπενησίου λίγο μετά τη Μακρακώμη. Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, ενώ στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν βαριά χωματουργικά μηχανήματα της πολιτικής προστασίας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπως επίσης υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Μακρακώμης.

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Κορινθία

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Καλαμάκι Κορινθίας.

Ήδη αποχώρησαν οι περισσότερες δυνάμεις αλλά παραμένει μια μικρή δύναμη της Πυροσβεστικής για λόγους ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider