Παγώνη: Χωρίς μάσκες το Σεπτέμβριο αν οι εμβολιασμοί φτάσουν στο 80% τον Αύγουστο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παγώνη: Χωρίς μάσκες το Σεπτέμβριο αν οι εμβολιασμοί φτάσουν στο 80% τον Αύγουστο
Η κα Παγώνη επεσήμανε πως αν τέλος Αυγούστου οι εμβολιασμένοι φτάσουν το 80% θα σημαίνει ότι θα υπάρχει ασφάλεια και γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου θα μπορούμε να βγάλουμε και τις μάσκες. 

Αισιόδοξη πως από τέλος Σεπτεμβρίου θα μπορούμε να είμαστε χωρίς μάσκες εμφανίστηκε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς - Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, με την προϋπόθεση πως τέλος Αυγούστου οι εμβολιασμένοι φτάσουν το 80%.

Tα κρούσματα θα συνεχίσουν να είναι υψηλά μέχρι το τέλος Ιουνίου και τότε θα φτάσουν γύρω στα 1.000, ενώ οι ασθενείς στις ΜΕΘ θα μειωθούν σιγά σιγά ανέφερε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ.

Για το θέμα των θρομβώσεων και τα εμβόλια ανέφερε πως καθημερινά είναι πολλά τα τηλέφωνα που δέχονται τα νοσοκομεία για αυτό το θέμα.
«Συζητάμε με τον ασθενή το ιστορικό του και βεβαίως μπορεί να κάνει το εμβόλιο Astrazeneca. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έχουν καταλάβει όλοι ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και έστω το ποσοστό των επιπλοκών του 0.002% συγκριτικά με την νόσο COVID19 δεν συγκρίνονται. Γι αυτό πρέπει να πειστούν όλοι να εμβολιαστούν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε πως τα επιστημονικά δεδομένα μέχρι τώρα δεν έχουν δείξει ρίσκο για γυναίκες κάτω των 50 ενώ η ίδια εκτιμά πως η επιτροπή από εδώ και πέρα θα δει το θέμα και θα κάνει ηλικιακές ομάδες σχετικά με τους εμβολιασμούς και πως θα αποφασίσει και θα δώσει νεότερες οδηγίες.

Για τους εμβολιασμούς ανηλίκων δήλωσε πως οι πρώτοι που θα αρχίσουν λογικά να εμβολιάζονται είναι οι μαθητές λυκείου και μετά οι μικρότερες ηλικίες. Υπογράμμισε πως ήδη μελετάται ο εμβολιασμός από 12 ετών και πάνω και πως αναμένονται τα δεδομένα της τρίτης φάσης. «Νομίζω από το φθινόπωρο θα έχουμε αποτελέσματα και θα προχωρήσουμε. Με την έναρξη της νέας χρονιάς».

Για τους εμβολιασμούς γιατρών τόνισε πως οι γιατροί οφείλουν και είναι απαραίτητο μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχουν τελειώσει όλοι με τους εμβολιασμούς. Σημείωσε πως οι εμβολιασμοί των γιατρών έχουν φτάσει στο 85% και πως υπάρχουν κάποια νοσοκομεία που αγγίζουν το 92%. Επίσης, πρόσθεσε πως υπάρχει ένα 10% που έχει περάσει την νόσο και πως πρέπει να περάσει ένα διάστημα για να εμβολιαστούν ενώ είναι και κάποια νοσοκομεία που οι γιατροί είναι σε καραντίνα. «Νομίζω αυτό το θέμα θα λυθεί τους επόμενους μήνες γιατί έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι υποχρέωσή τους απέναντι στον άρρωστο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε 53 χώρες έχει «πατήσει» η ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού

Κορονοϊός: 2.433 νέα κρούσματα - 50 νέοι θάνατοι- 556 διασωληνωμένοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider