Επίσκεψη Ότσοσκα στην Ελλάδα - Αντίθεση στους φράχτες σε κέντρα φιλοξενίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίσκεψη Ότσοσκα στην Ελλάδα - Αντίθεση στους φράχτες σε κέντρα φιλοξενίας
Επίσκεψη στην Ελλάδα Πολωνής ευρωβουλευτή για να εκφράσει την αντίθεσή της στους φράχτες που τοποθετούνται σε κέντρα φιλοξενίας.

Η Πολωνή ευρωβουλευτής, Τζανίνα Ότσοσκα, ιδρύτρια του «Polish Humanitarian Action», μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης με δράση σε σχεδόν 50 χώρες σε όλο τον κόσμο, βρίσκεται για επίσκεψη στην Ελλάδα, προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή της στους φράχτες που κατασκευάζονται σε κέντρα φιλοξενίας.

Χτες επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας της Ριτσώνας για να δει από κοντά την τσιμεντένια περίφραξη που χτίζεται και να συνομιλήσει με αιτούντες άσυλο που διαμένουν εκεί. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χτιστούν περισσότερα τείχη στην Ευρώπη. Ήδη έχουμε βιώσει πάρα πολλά από αυτά», επισημαίνει μεταξύ άλλων η κ. Ότσοσκα σε δήλωσή της στα κοινωνικά δίκτυα και ζητάει να χτιστούν σχολεία, αντί για τείχη.

Σήμερα η ευρωβουλευτής, μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συναντήθηκε με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη. Πηγές του υπουργείου επισημαίνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν «σε καλό κλίμα για την πορεία του μεταναστευτικού στην Ελλάδα, την κατάσταση στα καμπς και την από κοινού διαχείριση του ζητήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο». Νωρίτερα, η κ. Ότσοσκα είχε συνάντηση και με τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα, Τζιανλούκα Ρόκο.

Η Τζανίνα Ότσοσκα μαζί με άλλα τέσσερα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου και 30 ΜΚΟ έχουν ξεκινήσει τη συλλογή υπογραφών στο Avaaz ζητώντας να σταματήσει η κατασκευή των περιφράξεων στη Ριτσώνα, το Πολύκαστρο, τα Διαβατά, τη Μαλακάσα και τη Νέα Καβάλα, καθώς με αυτά «η Ελλάδα, με την πλήρη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετατρέπει τα προσφυγικά καμπς σε φυλακές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider