Η Sanofi θα παράγει έως 200 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Moderna

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Sanofi θα παράγει έως 200 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Moderna
Είναι η τρίτη συμφωνία της Sanofi, καθώς είχαν προηγηθεί ανάλογες συμφωνίες με την Pfizer/BioNTech και με την Johnson & Johnson.

Η μεγάλη γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi ανακοίνωσε ότι θα παράγει έως 200 εκατ. δόσεις του εμβολίου Covid-19 της αμερικανικής Moderna. Η παραγωγή θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο στο εργοστάσιο της Sanofi στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ.

Είναι η τρίτη συμφωνία της Sanofi, καθώς είχαν προηγηθεί ανάλογες συμφωνίες με την Pfizer/BioNTech για την παραγωγή 125 εκατ. δόσεων του εμβολίου τους προοριζόμενες για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και με την αμερικανική Johnson & Johnson για την παραγωγή 12 εκατ. δόσεων το μήνα σε γαλλικό εργοστάσιο.

Η Sanofi είναι η μοναδική εταιρεία που έχει διαθέσει την παραγωγική δυναμικότητα της και τεχνογνωσία της για την υποστήριξη της παραγωγής τριών εμβολίων Covid-19 άλλων εταιρειών. «Από την αρχή της πανδημίας δραστηριοποιούμαστε σε πολλαπλά μέτωπα και έχουμε δείξει αλληλεγγύη σε άλλες φαρμακευτικές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sanofi Πολ Χάντσον.

Παράλληλα, η Sanofi -που έμεινε πίσω στην «κούρσα» των εμβολίων κατά του κορονοϊού- έκανε γνωστό ότι συνεχίζει την ανάπτυξη δύο δικών της εμβολίων Covid-19, ένα σε συνεργασία με τη GlaxoSmithKline (GSK) και ένα με την αμερικανική Translate Bio.

Το υποψήφιο εμβόλιο Sanofi-GSK βρίσκεται στη φάση 2 των κλινικών δοκιμών του σε 720 εθελοντές και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται στο δεύτερο τρίμηνο του 2021. Αν το εμβόλιο αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό και πάρει τις εγκρίσεις των ρυθμιστικών-εποπτικών αρχών, τότε αναμένεται να αρχίσει να διατίθεται έως το τέλος του έτους φέτος. Το δεύτερο υποψήφιο εμβόλιο Sanofi-Translate Biο είναι τεχνολογίας mRNA (όπως των Pfizer/BioNTech και Moderna) και οι κλινικές δοκιμές του φάσης 1/2 ξεκίνησαν φέτος τον Μάρτιο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider