Γερμανία: Η Μέρκελ δεν ψήφισε υπέρ του Άρμιν Λάσετ που θα είναι ο επόμενος υποψήφιος καγκελάριος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Η Μέρκελ δεν ψήφισε υπέρ του Άρμιν Λάσετ που θα είναι ο επόμενος υποψήφιος καγκελάριος
Η καγκελάριος Μέρκελ δεν συμμετείχε στην αποφασιστική ψηφοφορία του ομοσπονδιακού προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) για το ζήτημα του υποψηφίου καγκελαρίου στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Η καγκελάριος Μέρκελ δεν συμμετείχε στην αποφασιστική ψηφοφορία του ομοσπονδιακού προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) για το ζήτημα του υποψηφίου καγκελαρίου στις προσεχείς εθνικές εκλογές αν και ήταν συνδεδεμένη διαδικτυακά με τη συνεδρίαση και είχε δικαίωμα ψήφου, αναφέρει το «Spiegel».

Ο πρόεδρος του CDU Άρμιν Λάσετ υπερψηφίστηκε ως υποψήφιος καγκελάριος το απόγευμα της Δευτέρας με 31 ψήφους υπέρ έναντι 9 ψήφων κατά, ενώ απείχαν από την ψηφοφορία 6 μέλη του προεδρείου. Το σύνολο των ψηφισάντων όμως είναι 46, ενώ τα μέλη του προεδρείου με δικαίωμα ψήφου είναι 47. Η ψήφος που λείπει είναι της καγκελαρίου Μέρκελ, όπως γράφει το Spiegel

Ήδη πριν ο πρόεδρος του κόμματος Άρμιν Λάσετ και ο επικεφαλής της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ ανακοινώσουν στις 11 Απριλίου επισήμως την απόφασή τους να είναι κοινοί υποψήφιοι καγκελάριοι των δύο αδελφών κομμάτων, ο αντιπρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Φόλκερ Μπουφιέ, ζήτησε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Spiegel», από την καγκελάριο να εκφράσει την υποστήριξή της στον Λάσετ. Η Μέρκελ το αρνήθηκε και αργότερα δήλωσε δημοσίως ότι ήθελε να παραμείνει ουδέτερη στο θέμα αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider