Διεθνή
15-04-2021 | 12:53

Βρετανία: Οι αγγελίες για εργασία επέστρεψαν στα προ-πανδημίας επίπεδα - Ένα πρώτο σημάδι ανάκαμψης;

Newsroom
Μοιράσου το
Βρετανία: Οι αγγελίες για εργασία επέστρεψαν στα προ-πανδημίας επίπεδα - Ένα πρώτο σημάδι ανάκαμψης;
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο αριθμός των ηλεκτρονικών αγγελιών ζήτησης εργαζομένων στη Βρετανία επέστρεψε για πρώτη φορά στα προ-πανδημικά επίπεδα την προηγούμενη εβδομάδα, ένα πρώτο σημάδι ανάκαμψης μετά την χειρότερη «βουτιά» της οικονομίας εδώ και τρεις αιώνες.

Οι συνολικές δημοσιεύσεις αυξήθηκαν στο υψηλότερο σημείο από τις αρχές Μαρτίου 2020, πριν το πρώτο πανεθνικό lockdown επιβληθεί, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η στατιστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, oι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στις νομικές υπηρεσίες, στη τροφοδοσία και στα επαγγέλματα φιλοξενίας. Η Σκωτία και το Λονδίνο, που είχαν μείνει πίσω όσον αφορά τις νέες θέσεις εργασίας κατά την διάρκεια την πανδημίας, γνώρισαν την μεγαλύτερη άνοδο σε αριθμό δημοσιεύσεων.

Η στήριξη της απασχόλησης ήταν κεντρικός στόχος της κυβερνητικής πολιτικής την προηγούμενη χρονιά, με τον υπουργό Οικονομικών Rishi Sunak επανειλημμένα να παρατείνει τις πληρωμές όσων είχαν μπει σε αναστολή εργασίας. Ο δείκτης της ανεργίας άγγιξε το 5% στο τρίμηνο μέχρι τον Ιανουάριο, αλλά ο αριθμός των μισθοδοσιών σταθερά βελτιώνονται από τον Δεκέμβριο παρά το τρίτο πανεθνικό lockdown.

Οι μη βασικοί λιανοπωλητές, όπως και οι παμπ και τα εστιατόρια με εξωτερικούς χώρους, επιτράπηκε να ανοίξουν αυτή την εβδομάδα ως τμήμα του οδικού χάρτη που στοχεύει να οδηγήσει την Αγγλία προς μια πιο φυσιολογική ζωή στις 21 Ιουνίου. Η επόμενη μεγάλη χαλάρωση των μέτρων θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου, όταν και η φιλοξενία εσωτερικών χώρων θα επαναλειτουργήσει.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.