Ντε Γκαλό: Ίσως να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε ένα πληθωρισμό υψηλότερο από 2%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντε Γκαλό: Ίσως να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε ένα πληθωρισμό υψηλότερο από 2%
Η ΕΚΤ βρίσκεται στo στάδιο επανεξέτασης του guidance, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια προσαρμογή στον τρέχοντα στόχο του πληθωρισμού «κάτω, αλλά κοντά στο, 2%». 

Έτοιμη να δεχθεί μια προσωρινή αύξηση του στόχου για τον πληθωρισμό είναι ΕΚΤ όπως δήλωσε ο Βιλερουά Ντε Γκαλό σε εκδήλωσε του Peterson Institute for International Economics.

Η ΕΚΤ βρίσκεται στo στάδιο επανεξέτασης του guidance, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια προσαρμογή στον τρέχοντα στόχο του πληθωρισμού «κάτω, αλλά κοντά στο, 2%». Ο στόχος μας για τον πληθωρισμό πρέπει να γίνει κατανοητός ως απλός, συμμετρικός και μεσοπρόθεσμος προσανατολισμένος», δήλωσε ο Βιλερουά.

«Ίσως να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε ένα πληθωρισμό υψηλότερο από 2% για κάποιο χρονικό διάστημα» συμπλήρωσε ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι η ανησυχία για την αναζωπύρωση του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ είναι πρόωρη, καθώς οι παράγοντες που οδηγούν σε υψηλότερες τιμές είναι προσωρινές. Δεν είναι λοιπόν ώρα για την ΕΚΤ να αποχωρήσει από το πρόγραμμα PEPP.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider