Διεθνή
13-04-2021 | 22:01

Πηγές ΕΕ: Ο ΕΜΑ διερευνά το θέμα με το εμβόλιο της J&J - Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει σύνδεση του με θρομβώσεις

Newsroom
Μοιράσου το
Πηγές ΕΕ: Ο ΕΜΑ διερευνά το θέμα με το εμβόλιο της J&J - Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει σύνδεση του με θρομβώσεις
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο ΕΜΑ συνεχίζει να διερευνά το θέμα με το εμβόλιο της Johnson&Johnson, και να εξετάζει τις προτεινόμενες ενέργειες, σύμφωνα με πηγές από την ΕΕ, ενώ αποσαφήνισε πως προς το παρόν δεν είναι σαφές αν υπάρχει σύνδεση μεταξύ του εμβολίου και των θρομβώσεων.

Η ασφάλεια των πολιτών είναι η απόλυτη προτεραιότητα μας, δήλωσαν «Ακολουθούμε μια προσέγγιση βασισμένη την επιστήμη κι ως εκ τούτου τις απόψεις του ΕΜΑ».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ΕΕ, λαμβάνει υπόψη της την ανακοίνωση πως θα καθυστερήσουν οι παραδόσεις των εμβολίων, και παραμένει σε επικοινωνία με την εταιρεία παρακολουθώντας την κατάσταση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι όσον αφορά το εμβόλιο, δεν υπάρχουν στοιχεία από την ΕΕ, καθώς οι παραδόσεις ξεκίνησαν χθες, και το εμβόλιο δεν έχει ακόμη χορηγηθεί στην ΕΕ.

Ο ΕΜΑ επομένως, συνεχίζουν, θα πρέπει να βασιστεί σε άλλες ρυθμιστικές αρχές από χώρες όπου το εμβόλιο έχει χορηγηθεί, όπως ο FDA, πριν αποφασίσει τα επόμενα του βήματα.

Τέλος, καταλήγουν οι ευρωπαϊκές πηγές, πως τo συμβούλιο συντονισμού παρακολουθεί στενά το θέμα έχοντας ταυτόχρονα την οπτική να εξασφαλίσει μια συνεκτική προσέγγιση για την ΕΕ, κάτι που είναι απαραίτητο εντός αυτού του πλαισίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.