Ρωσία: Ο Ναβάλνι συνεχίζει την απεργία πείνας αλλά απειλείται με αναγκαστική σίτιση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Ο Ναβάλνι συνεχίζει την απεργία πείνας αλλά απειλείται με αναγκαστική σίτιση
Η διοίκηση των φυλακών στις οποίες κρατείται ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας, απειλεί ότι θα ξεκινήσει την αναγκαστική σίτισή του, ανακοίνωσαν οι συνεργάτες του.

Η διοίκηση των φυλακών στις οποίες κρατείται ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας, απειλεί ότι θα ξεκινήσει την αναγκαστική σίτισή του, ανακοίνωσαν οι συνεργάτες του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι έχει χάσει 15 κιλά από τότε που μπήκε στη φυλακή τον περασμένο μήνα.

«Δεδομένης της σοβαρότητας της απεργίας πείνας, η διοίκηση (των φυλακών) απειλεί σε καθημερινή βάση ότι θα ξεκινήσει την αναγκαστική του σίτιση» αναφέρουν στον λογαριασμό του Ναβάλνι στο Twitter οι συνεργάτες του, επικαλούμενοι την ενημέρωση των δικηγόρων του που συστηματικά τον επισκέπτονται.

Ο Ναβάλνι που έχει χάσει 15 κιλά από τότε που μπήκε στη φυλακή και αυτή τη στιγμή το βάρος του είναι 77 κιλά, έφθασε στις φυλακές που βρίσκονται 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας. Η διοίκηση των φυλακών εξακολουθεί να μην επιτρέπει να τον επισκεφθεί γιατρός, ανακοίνωσαν οι συνεργάτες του.

Δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από την Υπηρεσία των Φυλακών της Ρωσίας, ενώ η περιφερειακή υπηρεσία δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή.

Ο ηλικίας 44 ετών Ναβάλνι ανακοίνωσε στα τέλη Μαρτίου ότι ξεκινά απεργία πείνας καθώς η διοίκηση των φυλακών αρνείται να του επιτρέψει να τον επισκεφθεί γιατρός της επιλογής του και δεν του παρέχει κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, για τους πόνους που έχει στην πλάτη και το πόδι.

Η διοίκηση των φυλακών ανακοίνωσε ότι του προσφέρθηκε κατάλληλη θεραπεία, αλλά εκείνος την αρνήθηκε, ζητώντας να τον επισκεφθεί ιατρός της επιλογής του, αίτημα το οποίο η διοίκηση απέρριψε.

Ο Ναβάλνι, την φυλάκιση του οποίου η Δύση έχει καταδικάσει ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος, είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αφότου παρουσίασε υψηλό πυρετό και έντονο βήχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider