Έλον Μασκ: Έγινε πλουσιότερος κατά 5,6 δισ. δολάρια τη Δευτέρα - Στα 169,5 δισ. δολάρια η περιουσία του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλον Μασκ: Έγινε πλουσιότερος κατά 5,6 δισ. δολάρια τη Δευτέρα - Στα 169,5 δισ. δολάρια η περιουσία του
Έγινε πλουσιότερος κατά 5,6 δισ. δολάρια τη Δευτέρα, ο Έλον Μασκ. Στα 169,5 δισ. δολάρια η περιουσία του.

Κατά 5,6 δισ. δολάρια πλουσιότερος έγινε ο CEO και συνιδρυτή της Tesla, Έλον Μασκ, μετά το άλμα στην τιμή της μετοχή της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, η μετοχή της Tesla σημείωσε άλμα σχεδόν 5%, με φόντο την ανακοίνωση των στοιχείων για το ρεκόρ παραδόσεων νέων οχημάτων το α΄ τρίμηνο του 2021, αυξάνοντας την περιουσία του Μασκ στα 169,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την εκτιμήσεις του Forbes.

Ο Έλον Μασκ παραμένει ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, μετά τον Τζεφ Μπέζος της Amazon, η περιουσία του οποίου εκτιμάται στα 188,1 δισ. δολάρια.

Το μεγαλύτερο μερίδιο της περιουσία του Μασκ, προέρχεται από το ποσοστό του (21%) στην Tesla. Στο χαρτοφυλάκιο του περιλαμβάνονται περίπου 147 εκατ. μετοχές της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας, παράλληλα έχει επενδύσει περί τα 56 εκατ. σε μετοχές. Οι απολαβές τους ως CEO της εταιρείας είναι ένα ακόμα μεγάλο «μερίδιο» της περιουσίας του, καθώς για κάθε ορόσημο που «πιάνει» λαμβάνει ένα πακέτο μετρητών και μετοχών.

Ξεπέρασε τις προβλέψεις για το α' τρίμηνο του 2021

Το απόγευμα της Παρασκευής η Tesla ανακοίνωσε τα στοιχεία κατασκευής και παράδοσης νέων οχημάτων του α' τριμήνου του 2021 και οι αριθμοί δείχνουν πως ξεπέρασε τις προβλέψεις.

Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρήγαγε συνολικά 180.338 οχήματα και παρέδωσε 184.000 αυτοκίνητα εκπληρώνοντας παραγγελίες πελατών. Μάλιστα, κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που προέβλεπαν παραδόσεις περίπου 184.800 αυτοκινήτων, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider