Η Γαλλία ζητά «πακέτο Μπάιντεν» και στην ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Γαλλία ζητά «πακέτο Μπάιντεν» και στην ΕΕ
Ο Μπρούνο Λεμέρ σημείωσε πως αυτό που πρέπει να απασχολεί την Ευρώπη χρειάζεται να είναι το πως θα επιστρέψει η οικονομική δραστηριότητα στα προ-κορονοϊού επίπεδα.

Ένα πακέτο στήριξης της οικονομίας, αντίστοιχο αυτών που έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ, ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ.

Μιλώντας την Πέμπτη σε εκδήλωση του πανεπιστημίου της Γένοβα, ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ σημείωσε πως «το πακέτο τόνωσης της οικονομίας που υπάρχει στις ΗΠΑ δείχνει φιλοδοξία. Η καλύτερη απόκριση σε αυτή τη φιλοδοξία των ΗΠΑ δεν είναι να την πολεμήσουμε, αλλά να τη φτάσουμε. Η Ευρώπη πρέπει να θέσει στον εαυτό της τις προκλήσεις που θέτουν οι ΗΠΑ στον εαυτό τους» ανέφερε ο κ. Λεμέρ.

Ακόμα, ο Γάλλος υπουργός «έδειξε» σε διατήρηση της χαλαρότητας στους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ και μετά από το 2022, λέγοντας πως «δεν πρέπει να μας προβληματίσουν περίπλοκοι υπολογισμοί για το πως θα επανέλθουμε σε δημοσιονομική πειθαρχία τον Ιανουάριο ή τον Σεπτέμβριο του 2022».

Ο Λεμέρ σημείωσε πως αυτό που πρέπει να απασχολεί την Ευρώπη χρειάζεται να είναι το πως θα επιστρέψει η οικονομική δραστηριότητα στα προ-κορονοϊού επίπεδα και όχι στο πως θα αποκατασταθούν τα δημοσιονομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider