Επιτάχυνση του βρετανικού ΑΕΠ για το δ' τρίμηνο του 2020

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιτάχυνση του βρετανικού ΑΕΠ για το δ' τρίμηνο του 2020
Για το σύνολο του 2020 και λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού, το ΑΕΠ της Βρετανίας συρρικνώθηκε με ρυθμό 9,8% αντί για εκτίμησης για ύφεση 9,9%.

Με μεγαλύτερους ρυθμούς από τις προσδοκίες των αναλυτών αναπτύχθηκε το βρετανικό ΑΕΠ για το δ' τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Ειδικότερα, το βρετανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,3% από 1% το γ' τρίμηνο του περασμένου έτους, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ανάπτυξη 1%.

Για το σύνολο του 2020 και λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού, το ΑΕΠ της Βρετανίας συρρικνώθηκε με ρυθμό 9,8% αντί για εκτίμησης για ύφεση 9,9%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια συρρίκνωση της βρετανικής οικονομίας για χρονικό διάστημα άνω των 30 ετών.

Εξάλλου, το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της χώρας αυξήθηκα σα 26.3 δισ. στερλίνες το τέταρτο τρίμηνο, σχεδόν διπλάσιο από αυτό του τρίτου τριμήνου, καθώς οι επιχειρήσεις έσπευσαν να κάνουν εισαγωγές πριν από την 1η Ιανουαρίου, πριν εφαρμοστεί δηλαδή η νέα εμπορική σχέση της χώρας τους με την ΕΕ λόγω του Brexit.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider