Στα μέσα Απριλίου η πρώτη παρτίδα του μονοδοσικού εμβολίου της J&J στη Γερμανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα μέσα Απριλίου η πρώτη παρτίδα του μονοδοσικού εμβολίου της J&J στη Γερμανία
Ο Γερμανός υπουργός Υγείας αναμένει πως μια αποστολή 275.000 δόσεων του εμβολίου θα φθάσει στη χώρα περί τις 12 Απριλίου.

Η Γερμανία πρόκειται να παραλάβει την πρώτη μικρή παρτίδα μονοδοσικών εμβολίων κατά του κορονοϊού της Johnson & Johnson στα μέσα Απριλίου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Γενς Σπαν δίνοντας στη χώρα την επιλογή ενός ακόμη εμβολίου ώστε να επισπευθεί η εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού που εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς.

"Θα είναι μόνο μια μικρή παρτίδα στην αρχή", είπε ο Σπαν σε μια τηλεδιάσκεψη και πρόσθεσε ότι αναμένει πως μια αποστολή 275.000 δόσεων του εμβολίου θα φθάσει στη χώρα περί τις 12 Απριλίου.

"Αλλά τουλάχιστον -επειδή περιμένουμε πολύ καιρό για την πρώτη παραλαβή του εμβολίου της J&J- θα παραλάβουμε την πρώτη παρτίδα των εμβολίων στα μέσα Απριλίου και έπειτα θα αυξηθούν σε εκατομμύρια δόσεις, όπως συμβαίνει με όλες τις παραλαβές (εμβολίων)".

To εμβόλιο της J&J's, το οποίο έλαβε έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ στις 11 Μαρτίου, είναι το τέταρτο που λαμβάνει άδεια για χρήση στην ΕΕ έπειτα από εκείνα των Pfizer-BioNTech, AstraZeneca-πανεπιστημίου της Οξφόρδης και Moderna.

Έπειτα από την έναρξη της διαδικασίας εμβολιασμού που κινήθηκε με αργούς ρυθμούς εξαιτίας των καθυστερήσεων στις παραλαβές των εμβολίων και των περιορισμών στις προμήθειες, η Γερμανία προσβλέπει να επισπεύσει τους εμβολιασμούς από τον επόμενο μήνα όταν αναμένεται ότι θα παραλάβει 15 εκατομμύρια δόσεις από τους τρεις άλλους προμηθευτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider