Μπ. Γκέιτς: Επιστροφή στη φυσιολογική ζωή ως το τέλος του 2022 χάρη στα εμβόλια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπ. Γκέιτς: Επιστροφή στη φυσιολογική ζωή ως το τέλος του 2022 χάρη στα εμβόλια
«Αυτή είναι μια απίστευτη τραγωδία», σημείωσε ο συνιδρυτής της Microsoft, αναφερόμενος στην πανδημία του νέου κορονοϊού.

Έως το τέλος του 2022 θα έχει επανέλθει στη φυσιολογική του ζωή ο κόσμος, χάρη στα εμβόλια κατά της Covid-19, υποστήριξε ο Μπιλ Γκέιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πολωνική εφημερίδα Gazeta Wyborcza και το τηλεοπτικό δίκτυο TVN24.

«Αυτή είναι μια απίστευτη τραγωδία», σημείωσε ο συνιδρυτής της Microsoft, αναφερόμενος στην πανδημία του νέου κορονοϊού και πρόσθεσε ότι η μόνη καλή είδηση είναι η πρόσβαση στα εμβόλια. «Ως το τέλος του 2022 θα πρέπει ουσιαστικά να έχουμε επιστρέψει πλήρως στη φυσιολογική ζωή», πρόσθεσε.

Ο δισεκατομμυριούχος που αποχώρησε από πρόεδρος της Microsoft Corp το 2014 έχει δεσμευτεί μέσω του φιλανθρωπικού του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς για τη χορήγηση τουλάχιστον 1,75 δισ. δολαρίων στην παγκόσμια ανταπόκριση κατά της πανδημίας της Covid-19. Ο μηχανισμός COVAX, ο οποίος υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και την Παγκόσμια Συμμαχία για τα Εμβόλια και την Ανοσοποίηση (GAVI) αποσκοπεί στην εξασφάλιση 2 δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίων για τις χώρες με χαμηλότερο εισόδημα ως τα τέλη του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider