Επικοινωνία Ερντογάν - Ντράγκι για Αν. Μεσόγειο και οικονομικές σχέσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επικοινωνία Ερντογάν - Ντράγκι για Αν. Μεσόγειο και οικονομικές σχέσεις
Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως η Άγκυρα θέλει να ανεβάζει το ύψος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών στα 30 δισ. δολάρια.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, είχε την Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, για να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν ανέφερε στον Ντράγκι πως η προώθηση της συνεργασίας Τουρκίας - Ιταλίας θα συμβάλει στη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής, ενώ ανέφερε πως η Άγκυρα θέλει να ανεβάζει το ύψος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών στα 30 δισ. δολάρια.

Από την πλευρά της Ρώμης, το γραφείο του Ιταλού πρωθυπουργού ανέφερε ότι «η συνομιλία επικεντρώθηκε στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, στην ημερήσια διάταξη στην επόμενη Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, στην κατάσταση στην Aνατολική Μεσόγειο και στην Λιβύη, όπως και στις παγκόσμιες προκλήσεις και στις προτεραιότητες της ιταλικής προεδρίας του G20.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι διμερείς σχέσεις, οι σχέσεις με πολυμερές επίπεδο και εκφράσθηκε ανησυχία για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία» καταλήγει η ανακοίνωση από γραφείο του Ιταλού προωθυπουργού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider