Ελλάδα
04-02-2021 | 08:39

Υπουργείο Υποδομών: Έργα αποκατάστασης (οδικά και λοιπά) 143 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία λόγω… «Ιανού»

Υπουργείο Υποδομών: Έργα αποκατάστασης (οδικά και λοιπά) 143 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία λόγω… «Ιανού»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην έγκριση των τευχών δημοπράτησης για το έργο: «Αποκατάσταση των ζημιών στις υφιστάμενες οδικές καθώς και σε λοιπές υποδομές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που προκλήθηκαν από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός» στις 18 & 19 Σεπτεμβρίου 2020», προϋπολογισμού 143 εκατ. ευρώ (με Φ.Π.Α.) προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, δεσμεύοντας και το σχετικό κονδύλι.

Με προ ημερών ανάρτηση στη «Διαύγεια», η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών έδωσε το απαραίτητο «πράσινο φως» για το συγκεκριμένο έργο, αντικείμενο του οποίου είναι η επείγουσα αποκατάσταση των ζημιών επί οδοστρωμάτων, οδικών υποδομών, γεφυρών και εκτέλεσης συνοδών έργων σήμανσης, προστασίας και ασφάλειας, απορροής όμβριων κ.α., που προκλήθηκαν από τις φυσικές καταστροφές από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» και τις συνεπακόλουθες πλημμύρες της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πιο συγκεκριμένα το έργο αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «ΙΑΝΟΣ» στις 18 & 19 Σεπτεμβρίου 2020, στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και ειδικότερα στους Δήμους Καρδίτσας, Αργιθέας και Μουζακίου.

Η αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες υποδομές είναι επιβεβλημένη για την αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης και της εξυπηρέτησης της διακίνησης ανθρώπων και αγαθών και της εξασφάλισης της απρόσκοπτης κυκλοφορίας με συνθήκες οδικής ασφάλειας.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.