Αναβαθμίζεται ο χώρος υγειονομικής ταφής στα Γιαννιτσά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναβαθμίζεται ο χώρος υγειονομικής ταφής στα Γιαννιτσά
Πρόκειται για ένα έργο προστασίας του περιβάλλοντος και βελτίωσης της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σε νέα έργα υποδομής στον ΧΥΤΑ Γιαννιτσών προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους.

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, οι οποίες αφορούν σε έργα οδοποιίας, ύδρευσης, υποδομών πυρόσβεσης – πυροπροστασίας, φωτισμού κλπ, ο ΧΥΤΑ θα είναι πλήρης και λειτουργικός, ενώ το υφιστάμενο κύτταρο θα πάψει να λειτουργεί σύντομα, δεδομένου ότι έχει κορεστεί.

Το έργο της «Κατασκευής της Β’ φάσης και αναβάθμισης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Στραγγισμάτων (ΕΕΣ) του ΧΥΤ Γιαννιτσών», αφορά στην κατασκευή νέου κυττάρου στον ΧΥΤΑ και στην εγκατάσταση μονάδας τριτοβάθμιας επεξεργασίας για την αναβάθμιση της εγκατάστασης επεξεργασίας των στραγγισμάτων.

Πρόκειται για ένα έργο προστασίας του περιβάλλοντος και βελτίωσης της διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς η ποσότητα αστικών στερεών αποβλήτων που οδηγείται σε ασφαλή διάθεση υπολογίζεται σε περίπου 50.000 τόνους ετησίως, ενώ ο προϋπολογισμός του αγγίζει τα 7 εκ. ευρώ.

H λεκάνη της Β' φάσης του ΧΥΤΑ θα έχει έκταση περίπου 35 στρέμματα και θα εξασφαλίζει χωρητικότητα ίση με 800.320 κυβικά μέτρα.

Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστεί το νέο κύτταρο, θα πραγματοποιηθούν έργα στεγανοποίησης της νέας λεκάνης, θα γίνουν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας του χώρου, έργα συλλογής στραγγισμάτων στο νέο κύτταρο, έργα διαχείρισης βιοαερίου από το νέο κύτταρο, θα προχωρήσει η αναβάθμιση της εγκατάστασης επεξεργασίας των στραγγισμάτων και θα τοποθετηθεί μονάδα τριτοβάθμιας επεξεργασίας, ώστε να μπορούν τα επεξεργασμένα στραγγίσματα να διατίθενται στον ορισμένο από την περιβαλλοντική αδειοδότηση αποδέκτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider