Bundesbank: Τα μέτρα κατά της πανδημίας θα πλήξουν την γερμανική οικονομία το α' τρίμηνο 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bundesbank: Τα μέτρα κατά της πανδημίας θα πλήξουν την γερμανική οικονομία το α' τρίμηνο 
Εγκαταλείπονται οι εκτιμήσεις για μια ανάκαμψη την άνοιξη, εξαιτίας της εκστρατείας εμβολιασμού, η οποία πλήττεται από τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων και τα δημοσιεύματα για τις παρενέργειες. 

Η γερμανική οικονομία ενδέχεται να εμφανίσει ισχυρή συρρίκνωση σε αυτό το τρίμηνο, καθώς τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας πλήττουν τον τομέα των υπηρεσιών αλλά και την κατασκευαστική δραστηριότητα, αναφέρει η Bundesbank στη μηνιαία της έκθεση.

Η γερμανική Κεντρική Τράπεζα εγκαταλείπει τις εκτιμήσεις για μια ανάκαμψη την άνοιξη, επικαλούμενη ως καταλύτη την εκστρατεία εμβολιασμού, η οποία πλήττεται από τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων και τα δημοσιεύματα για τις παρενέργειες.

«Τα μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας είναι πιο αυστηρά κατά μέσο όρο αυτό το τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο. Επομένως, η οικονομική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο του 2021 αναμένεται να υποχωρήσει ισχυρά, ιδιαίτερα στον τομέα των υπηρεσιών», σημειώνει η Bundesbank.

Παράλληλα, στη μείωση της κατασκευαστικής δραστηριότητες συνέβαλε η αύξηση του φόρου πωλήσεων, η οποία είχε μειωθεί προσωρινά πέρυσι. Η βιομηχανική παραγωγή επίσης μειώθηκε τον πρώτο μήνα του έτους, αλλά οι παραγγελίες ήταν ισχυρές και οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν, πρόσθεσε η Bundesbank. Εξαίρεση οι εξαγωγές στη Βρετανία, οι οποίες μειώθηκαν σχεδόν κατά ένα τέταρτο τον Ιανουάριο, τον πρώτο μήνα μετά την έξοδό της από την ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider