Στην Intrakat με τη «βούλα» οι αρχικές εργασίες για επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Intrakat με τη «βούλα» οι αρχικές εργασίες για επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης
Η Αττικό Μετρό δημοσιοποίησε και επισήμως την κατακύρωση του διαγωνισμού στην εταιρεία Intrakat.

Με ανάρτηση στη «Διαύγεια» (με ημερομηνία 09/03/2021), η Αττικό Μετρό δημοσιοποίησε και επισήμως την κατακύρωση του διαγωνισμού «Αρχαιολογικές Εργασίες, Συμπληρωματικές Τοπογραφικές Εργασίες και Διερεύνηση Δικτύων ΟΚΩ της Βορειοδυτικής Επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης» στην εταιρεία Intrakat, ενός διαγωνισμού που είχε κερδίσει παλιότερα η εισηγμένη.

H συνολική δαπάνη όλου του έργου, προ ΦΠΑ, ανέρχεται σε 10,95 εκατ. ευρώ περίπου, ήτοι με προσφερόμενο ποσοστό έκπτωσης 27,03%, ενώ εκκρεμεί η έγκριση της νομιμότητας της οικείας Σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ουσιαστικά πρόκειται για τις αρχικές εργασίες της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης στα βορειοδυτικά της πόλης.

Ως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ο ανάδοχος καλείται να προσκομίσει επικαιροποιημένα έγγραφα και δικαιολογητικά, εφόσον κάτι τέτοιο απαιτείται, ενώ ακολούθως η σύμβαση οδεύει προς το Ελεγκτικό Συνέδριο προς έλεγχο πριν την τελική υπογραφή.

Σύμφωνα με σχετικό χάρτη της Αττικό Μετρό, η γραμμή θα ξεκινά από τον τερματικό σταθμό «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός» και θα περιλαμβάνει, σε κυκλικό σχεδόν σχήμα, τους σταθμούς: ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ, ΜΕΝΕΜΕΝΗ, ΚΟΡΔΕΛΙΟ, ΕΥΟΣΜΟΣ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΠΟΛΙΧΝΗ, ΝΕΑΠΟΛΗ. Περιττό να σημειωθεί ότι έχουμε να κάνουμε με έργο που αφορά στο μέλλον καθώς εκκρεμούν άλλες βασικότερες εργασίες και επεκτάσεις πρώτα στη βασική γραμμή ή προς την Καλαμαριά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider