Διεθνή
15-03-2021 | 15:05

Ζάιμπερτ: Να ενεργοποιηθεί το "αυτόματο φρένο έκτακτης ανάγκης" στις περιοχές όπου αυξάνονται τα κρούσματα

Newsroom
Μοιράσου το
Ζάιμπερτ: Να ενεργοποιηθεί το "αυτόματο φρένο έκτακτης ανάγκης" στις περιοχές όπου αυξάνονται τα κρούσματα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την ενεργοποίηση του «αυτόματου φρένου έκτακτης ανάγκης», όπου διαπιστώνεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Τις αποφάσεις της 3ης Μαρτίου πρέπει να τις εφαρμόζουμε όχι μόνο στα ευχάριστα σημεία τους, αλλά και στα δύσκολα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζάιμπερτ και υπενθύμισε ότι ομοσπονδία και κρατίδια συμφώνησαν κατά την τελευταία τους τηλεδιάσκεψη ότι θα αποφασίζεται σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού εφόσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά στοιχεία, αλλά αν ο αριθμός των κρουσμάτων υπερβεί τα 100 ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών, η χαλάρωση θα ακυρώνεται. «Αυτή η απόφαση πρέπει να εφαρμοστεί», τόνισε ο εκπρόσωπος, με το βλέμμα σε δύο περιοχές του Βρανδεμβούργου, όπου οι αρχές δεν έχουν ως τώρα προχωρήσει στη λήψη μέτρων, παρότι ο δείκτης έχει υπερβεί το 100.

Στο μεταξύ το κρατίδιο του Βερολίνου ξεκινά μεθαύριο τον εμβολιασμό των αστέγων, οι οποίοι θεωρούνται ιδιαίτερα ευάλωτοι, λόγω των συνθηκών της ζωής τους, εντάσσοντάς τους στην «κατηγορία 2» της σειράς εμβολιασμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.