Σαρακοστιανά με delivery από τη Βαρβάκειο αγορά – Πτώση 70% στην κίνηση

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σαρακοστιανά με delivery από τη Βαρβάκειο αγορά – Πτώση 70% στην κίνηση
Λύση για τους επαγγελματίες στην ιχθυαγορά της Βαρβακείου που βλέπουν την κίνηση να μειώνεται λόγω των περιοριστικών μέτρων αποτελεί το delivery.

Το 70% αγγίζει η πτώση της κίνησης στην ιχθυαγορά της Βαρβακείου η οποία αυτές τις μέρες έχει την τιμητική της λόγω σαρακοστιανών, καθώς ο χιλιομετρικός περιορισμός στις μετακινήσεις δεν επιτρέπει σε αρκετούς καταναλωτές να την επισκεφθούν. Η φετινή χρόνια άλλωστε είναι έτσι κι αλλιώς διαφορετική για την αγορά που εξαιτίας του κορονοϊού και των μέτρων «χάνει» και το παραδοσιακό... ξενύχτι με τα ανοιχτά καταστήματα από τα ξημερώματα της Κυριακής προς Καθαρά Δευτέρα.

Όπως επισημαίνει στο insider.gr o πρόεδρος της ιχθυαγοράς Σπύρος Κοράκης, μετά τα νέα μέτρα και με τις αγορές να γίνονται μόνο εντός 2 χιλιομέτρων, μόλις το 30% των καταναλωτών που ψώνιζαν στη Βαρβάκειο συνεχίζει να την επισκέπτεται. «Παραμένουν μόνο οι καταναλωτές που μένουν σε περιοχές κοντά στο κέντρο, αντίθετα έχουμε χάσει τους υπόλοιπους πελάτες που έρχονταν από όλο το λεκανοπέδιο. Ο ίδιος προσθέτει πως το συγκεκριμένο μέτρο δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στους επαγγελματίες καθώς και ότι στην αγορά, όπως λειτουργούσε μέχρι προσφάτως, δεν υπήρχαν εικόνες συνωστισμού.

Λύση το delivery

Τα περισσότερα από τα περίπου 120 καταστήματα της Βαρβακείου, αυτή τη στιγμή λειτουργούν ουσιαστικά χάρη στο delivery με το οποίο καταφέρνουν να εξυπηρετούν τους καταναλωτές από περιοχές σε όλη την Αθήνα. «Χωρίς το delivery θα είμασταν κλειστά με τα μέτρα περιορισμού που ισχύουν» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κοράκης.

Αρκετοί επαγγελματίες ξεκίνησαν στην αρχή της πανδημίας να δέχονται τηλεφωνικές παραγγελίες προκειμένου αρχικά να εξυπηρετήσουν όσους δεν μπορούσαν να ψωνίσουν από τη Βαρβάκειο και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες, ωστόσο πλέον σχεδόν όλοι παραδίδουν ακόμη και σε περιοχές στα βόρεια και τα νότια προάστια.

Οι καταναλωτές πάντως και φέτος παραμένουν σταθεροί στις προτιμήσεις τους και ψωνίζουν παραδοσιακά σαρακοστιανά για την Καθαρά Δευτέρα, όπως χταπόδια, γαρίδες, καλαμαράκια, θράψαλα και όστρακα. Όσον αφορά στις τιμές, ο κ. Κοράκης σημειώνει ότι είναι χαμηλότερες κατά 15% σε σχέση με πέρσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider