Μεταναστευτικό: Τουλάχιστον 39 νεκροί από ναυάγια στα ανοιχτά της Τυνησίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεταναστευτικό: Τουλάχιστον 39 νεκροί από ναυάγια στα ανοιχτά της Τυνησίας
Οι αρχές της αφρικανικής χώρας συνεχίζουν τις έρευνες για εντοπισμό επιζώντων από τα ναυάγια.

Τουλάχιστον 39 άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τα ναυάγια δύο σκαφών στα ανοιχτά της Τυνησίας την Τρίτη, προσπαθώντας να περάσουν στο νησί Λαμπεντούζα της Ιταλίας, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της αφρικανικής χώρας.

Η ακτοφυλακή της Τυνησίας διέσωσε 165 άτομα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων στην ακτή του Σφαξ.

Όλοι οι νεκροί μετανάστες προέρχονταν από την υποσαχάρια Αφρική, σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπουργείο Άμυνας της Τυνησίας.

Η ακτογραμμή κοντά στην τυνησιακή πόλη-λιμάνι Σφαξ έχει γίνει κύριο σημείο αναχώρησης για τους ανθρώπους που φεύγουν για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις και τη φτώχεια στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή, και σε αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος στην Ευρώπη.

Το 2019, περίπου 90 Αφρικανοί μετανάστες πνίγηκαν όταν το πλεούμενο που τους μετέφερε ανατράπηκε ανοικτά των τυνησιακών ακτών μετά την αναχώρησή του από τη γειτονική Λιβύη με προορισμό την Ευρώπη, σε μια από τις χειρότερες καταστροφές αυτού του είδους που χρειάστηκε να διαχειριστούν οι τυνησιακές αρχές.

Ο αριθμός των Τυνήσιων μεταναστών που αποβιβάζονται στις ακτές της Ιταλίας έχει πενταπλασιαστεί φθάνοντας τους 13.000 το 2020, σύμφωνα με οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία απέδωσε την αύξηση στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει η Τυνησία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider