Ο χάρτης του κορονοϊού - Πώς κατανέμονται τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο χάρτης του κορονοϊού - Πώς κατανέμονται τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα
Δείτε την κατανομή των 1.265 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα στις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.630. Από αυτά, τα 4 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Η κατανομή των 1.265 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα στις 28 Φεβρουαρίου 2021 παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα.

insider

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 3.648.549 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 1.587.313 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 41.906 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

insider

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider