«Ασφυξία» στο ΕΣΥ: Χωρίς κενό κρεβάτι ΜΕΘ το «Σωτηρία»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ασφυξία» στο ΕΣΥ: Χωρίς κενό κρεβάτι ΜΕΘ το «Σωτηρία»

Σε καθεστώς πραγματικής ασφυξίας βρίσκεται το «Σωτηρία», αφού και τα 84 κρεβάτια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του μεγαλύτερου νοσοκομείου αναφοράς στην Αττική είναι κατειλημμένα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, η κατάσταση δεν είναι, μάλιστα, καλύτερη ούτε στα δύο ακόμη μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, στον Ευαγγελισμό και το Αττικό.

Συγεκριμένα, στο πρώτο υπάρχει μόλις μια διαθέσιμη κλίνη, ενώ στο δεύτερο τα ελεύθερα κρεβάτια είναι δύο - με πιθανότερο το σενάριο να καλυφθούν άμεσα κι αυτά.

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν στην έκτακτη επιχειρησιακή σύσκεψη, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο ΕΚΑΒ, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η παραχώρηση 70 ακόμη κλινών Covid ΜΕΘ - από μετατροπή ήδη υπαρχουσών τόσο στον Ευαγγελισμό όσο και σε νοσοκομεία της Δεύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε νωρίτερα στον ΣΚΑΙ γιατρός που βρίσκεται σε εφημερία του νοσοκομείου Σωτηρία, η πληρότητα στην κλινική, στην οποία βρίσκεται, είναι στο 100% από την αρχή της εφημερίας, ενώ χρειάστηκε να δοθούν κάποια εξιτήρια.

Τα διαθέσιμα κρεβάτια, που προέκυψαν, αξιοποιήθηκαν άμεσα για νέες εισαγωγές, με τον μέσο όρο ηλικιών ασθενών να είναι, όπως ανέφερε, ιδιαίτερα χαμηλός, αγγίζοντας ακόμη και τα 28 έτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider