Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελλάδα
27-02-2021 | 18:00

Πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής - Παραχώρηση 70 κλινών ΜΕΘ

Newsroom
Μοιράσου το
Πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής - Παραχώρηση 70 κλινών ΜΕΘ

Έκτακτη σύσκεψη της συντονιστικής Επιτροπής επιχειρησιακής διαχείρισης της πανδημίας πραγματοποιήθηκε στο ενιαίο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Αφόρητη είναι, πλέον, η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας και ιδιαίτερα της Αττικής, όπου καταγράφονται αριθμοί-ρεκόρ στις εισαγωγές.

Χθες οι εισαγωγές στην Αττική έφτασαν τις 220 και τις 150 στην υπόλοιπη επικράτεια. Η κατάσταση θεωρείται ακόμα ελεγχόμενη, ωστόσο η αγωνία κορυφώνεται τόσο για τους ασθενείς, όσο και τους υγειονομικούς.

Στην έκτακτη επιχειρησιακή σύσκεψη, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο ΕΚΑΒ, αποφασίστηκε η παραχώρηση ακόμη 70 κλινών ΜΕΘ για τις ανάγκες της επιδημίας που θα δίδονται σταδιακά τις επόμενες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, θα παραχωρηθούν για τη νοσηλεία ασθενών με λοίμωξη λόγω κορoνοϊού:

  • 12 κλίνες ΜΕΘ από τον Ευαγγελισμό,
  • 9 από την Αγία Όλγα,
  • 14 από τον Ερυθρό Σταυρό, το ΚΑΤ, καθώς επίσης από το Αττικόν και το Τζάνειο.

Συνολικά, οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19 στην Αττική, θα ανέλθουν στις 340.

Στη σύσκεψη με επικεφαλής τον ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλο, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτης Στάθης, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός και η Υπεύθυνη Συντονίστρια της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του ΕΚΑΒ Ιατρός Αναστασία Ζυγούρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.