Ελλάδα
27-02-2021 | 12:20

«Καμπανάκι» από Λουκίδη: Μεγάλη η πίεση στο ΕΣΥ – Πάνω από 300 εισαγωγές τη μέρα

Newsroom
Μοιράσου το
«Καμπανάκι» από Λουκίδη: Μεγάλη η πίεση στο ΕΣΥ – Πάνω από 300 εισαγωγές τη μέρα

Για την πίεση την οποία δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς κάθε μέρα γίνονται 300 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και πνευμονολόγος στο νοσοκομείο Αττικόν, Στέλιος Λουκίδης.

«Ίσως είναι η πιο μεγάλη πίεση, από την άποψη εισαγωγών, στο ΕΣΥ στην Αττική από την αρχή της πανδημίας» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Λουκίδης.

Ενδεικτικά αναφέρει ότι στην τελευταία εφημερία το νοσοκομείο Αττικόν έφτασε τις 40 εισαγωγές. «Εφημερεύαμε μαζί με τον Ευαγγελισμό και καταλαβαίνετε ότι αν σε δυο μεγάλα νοσοκομεία οι εισαγωγές είναι 80-100 την ημέρα, είναι ένας μεγάλος αριθμός. Αυτές οι εισαγωγές μπαίνουν όλες σε κλινικές Covid, πράγμα που σημαίνει ότι εμείς πρέπει στις επόμενες ημέρες να προσπαθήσουμε να σταθεροποιήσουμε τους αρρώστους και να αποφύγουμε τις εισαγωγές στις ΜΕΘ», τονίζει ο κ. Λουκίδης.

Τέλος, ο κ. Λουκίδης σημειώνει ότι έχει μειωθεί κατά πολύ ο μέσος όρος ηλικίας, γεγονός που δείχνει ότι το εμβόλιο δουλεύει πολύ καλά στους άνω των 80 ετών που έχουν εμβολιαστεί.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.